VIDEO

Ondanks negeren blijft vuurwerkverbod in Haarlem in 2024 van kracht

Algemeen

HAARLEM - Het leek alsof er helemaal geen vuurwerkverbod in Haarlem was. De vuurpijlen, siervuurwerk en Chinese potten vlogen je voor, tijdens en na de jaarwisseling om de oren. Toch weerhoudt dat de Haarlemse gemeenteraad er niet van om het verbod in te trekken. Het vuurwerkverbod blijft volgend jaar 2024 ook van kracht.

Ondanks de petities van onder andere Timo la Fleur om het vuurwerkverbod af te schaffen en de commotie rondom raadslid Sydney Visser van de PvdA over het vuurwerkverbod is de gemeenteraad onverbiddelijk. Haarlem blijft vasthouden aan het huidige beleid tot de gemeenteraad anders besluit. 

Burgemeester Jos Wienen zegt tegen landelijke media dat hij het jammer vond dat er ondanks het verbod alsnog vuurwerk werd afgestoken. 

Verhaal gaat door onder de video


Vuurwerk in Haarlem Schalkwijk (Bron: Hans van den Haak)

Vuurwerkverbod Haarlem 2023

Haarlem was één van de twaalf gemeenten waar het dit jaar verboden was om vuurwerk af te steken. Ook Amsterdam, Schiedam, Nijmegen, Apeldoorn, Soest, Rotterdam, Bloemendaal, Heemstede, Heumen, Mook en Middelaar en de gemeente Utrechtse Heuvelrug kwamen met zo’n verbod.