Hanny de Bruijn
Hanny de Bruijn (Foto: aangeleverd)

'Wat heb ik toch een mooi vak'

Het was op een zaterdagmiddag de telefoon ging, meneer zijn moeder was overleden en hij vroeg of ik de uitvaart wilde doen.

Ik ben blij dat ik dit mooie vak mag uitoefenen.

Ik vroeg hem of de schouwarts al was geweest, dat was nog niet het geval. Een half uurtje later werd ik weer gebeld, de schouwarts was geweest.

Zijn moeder was 102 jaar oud geworden, altijd heeft ze in haar huis gewoond, met behulp van een lieve buurvrouw en haar zoon die ieder weekend bij haar was om zijn moeder te ondersteunen.

Het zou een kleine uitvaart worden, 6 personen. Het afscheid vond plaats in een Crematorium, in een 24 uurs kamer. Het afscheid was mooi en warm tegelijk, een afscheid zoals deze 102 jarige het had gewild. Daarbij is het niet perse groots wat een uitvaart bijzonder maakt.


Het bijzondere zit vaak in het kleine: Die typerende uitspraak, dat mooie lied, een bloem uit de tuin, de geliefde kleur, het lekkerste recept, het luxe koekje bij de koffie tijdens de condoleance. Het is telkens fijn om families te kunnen helpen en inspiratie te geven bij een heel eigen afscheid.


Ik doe uitvaarten in kerken, in crematoria maar ook gewoon thuis of in het verzorgingstehuis. Op mijn eigen wijze, warm en betrokken. 

Bent u niet verzekerd of elders, ik kan altijd de uitvaart voor u verzorgen.


Hanny de Bruijn Uitvaartverzorging

T 06-38662153 Dag en nacht bereikbaar

I www.hannydebruijnuitvaartverzorging.nl