Bernt Schneiders sinds 1 januari voorzitter van Haarlem105.
Bernt Schneiders sinds 1 januari voorzitter van Haarlem105. (Foto: aangeleverd)

Bernt Schneiders nieuwe voorzitter Haarlem105

Algemeen

HAARLEM - Voormalig burgemeester van Haarlem Bernt Schneiders (63) wordt de nieuwe voorzitter van Haarlem105, de lokale omroep van Haarlem, Heemstede en Bloemendaal. Sinds 1 januari is hij officieel begonnen.

Schneiders was tien jaar burgemeester van Haarlem. Daarvoor was hij onder meer burgemeester van Heemskerk en Landsmeer.

Schneiders is blij met zijn nieuwe rol: “Ik vind Haarlem 105 een mooie organisatie die grotendeels bestaat uit enthousiaste vrijwilligers die met veel plezier regionale radio en televisie maken. Dat is nuttig en belangrijk voor onze stad en regio. Zo worden mensen goed geïnformeerd over wat er in hun omgeving speelt. Dat bevordert de betrokkenheid en de dialoog.”

Naast zijn huidige functie als directeur van het VSBfonds is Schneiders maatschappelijk betrokken. Zo is hij onder meer voorzitter van Bevrijdingspop, voorzitter van de Voedselbank en voorzitter van de Raad van Toezicht van het Spaarne Gasthuis.

Naast Schneiders is ook Mariëlle van Meerwijk- van der Toorn sinds begin dit jaar begonnen als bestuurslid bij Haarlem105. De Bloemendaalse is onder andere bekend als organisator van de Haarlemse editie van Swim to Fight Cancer. Een jaarlijks evenement om geld op te halen voor onderzoek naar en aandacht te vragen voor kanker. Van Meerwijk- van der Toorn focust zich binnen het bestuur op de PR en marketing van de omroep. Daar ligt een mooie taak voor haar: “Ik geloof namelijk zeer in samenwerken, verbinden! Think global & act local. En Haarlem105 kan daarmee impact maken. Voor iedereen in en rondom groot Kennemerland.”

Nieuw aangetrokken als bestuurslid, Mariëlle van Meerwijk- van der Toorn.