Annemarieke Fleming: De zevende dag… of het zevende uur?

BLOEMENDAAL - Annemiek Fleming verzorgt op zondag 15 januari om 10.30 uur in De Kapel, Potgieterweg 4 in Bloemendaal een lezing met als thema: De zevende dag… of het zevende uur?

In de Nederlandse calvinistische cultuur lijkt overdag rusten – met name liggend rusten – wel uit den boze. Dit wordt al snel geassocieerd met luiheid, en levert allerlei negatieve gedachten (cognities) op. Dit terwijl er toch al vanaf Genesis op de 7e dag gerust wordt. Maar is dat wel voldoende? Het wordt steeds duidelijker dat de Westerse mens een jachtiger bestaan leidt dan waarop wij zijn gebouwd c.q. geschapen. Dit leidt tot allerlei vormen van ontregeling, zoals burn-out, aanhoudende pijn en aanhoudende vermoeidheid. In deze lezing neemt Annemarieke Fleming de toeschouwers mee in de nieuwste wetenschappelijke inzichten rond vermoeidheid (en de link met pijn), en biedt zij een direct toepasbare, praktische methode voor de opbouw van energiereserves.

Annemarieke Fleming is auteur van de bestseller Pijn & het brein (2016, Prometheus, 16e druk), over aanhoudende pijn. In mei 2022 verscheen haar nieuwe boek Je vermoeidheid te lijf (Uitgeverij Fontaine), dat inmiddels al de 3e druk zag. Annemarieke heeft twintig jaar ervaring als gezondheidszorgpsycholoog en werkt bij Reade Revalidatie & Reumatologie in Amsterdam.

Een vrijwillige bijdrage van 8,- euro wordt zeer op prijs gesteld ter dekking van de kosten. www.dekapel-bloemendaal.nl.