Met elkaar in gesprek gaan vergroot het begrip en neemt vooroordelen weg.
Met elkaar in gesprek gaan vergroot het begrip en neemt vooroordelen weg. (Foto: Pixabay)

Bieb Haarlemmermeer bestrijdt polarisatie met Hero Town Roadshow

Algemeen

HAARLEMMERMEER -  Stichting Hero Town Roadshow bestrijdt door middel van acties polarisatie die onder meer wordt veroorzaakt doordat mensen meer over dan met elkaar praten. Met elkaar in gesprek gaan, vergroot het begrip en neemt vooroordelen weg, is de achterliggende gedachte. Morgen, zaterdag 8 januari wordt de Hero Town Roadshow in de Centrale Bibliotheek in Hoofddorp geopend door bestuursvoorzitter Olav de Maat. Ook wethouder Marjolein Steffens komt een kijkje nemen. 

In de bibliotheek kunnen bezoekers in gesprek gaan met andere Haarlemmermeerders met een andere mening en/of een andere achtergrond. Zij zijn de ‘levende boeken’.  De wethouder schuift bij een aantal gesprekken met ‘levende boeken’ aan en deelt als afsluiting haar indrukken met de aanwezigen.

Met elkaar in gesprek

Na de aftrap zaterdag 7 januari in de bieb in Hoofddorp, laat Hero Town Roadshow de komende weken op nog een aantal locaties inwoners uit allerlei ‘bubbels’ met elkaar in gesprek gaan. Met de ervaringen die de stichting in Haarlemmermeer opdoet, wil ze haar voordeel doen in Alkmaar. Dat is de volgende halteplaats van de Hero Town Roadshow.

De opening morgen is om 11.45 uur, de wethouder arriveert omstreeks 13.30 uur. De afsluiting is om 14.30 uur. Alles in de bibliotheek in het het Cultuurgebouw, Raadhuisplein 7 in Hoofddorp.