Kinderen kunnen tot eind februari de schaatsen blijven onderbinden om een baantje te trekken op de kunststofijsbaan bij Speeltuinvereniging Zwanenburg.
Kinderen kunnen tot eind februari de schaatsen blijven onderbinden om een baantje te trekken op de kunststofijsbaan bij Speeltuinvereniging Zwanenburg. (Foto: Peter Vreeswijk)

Schaatspret bij Speeltuinvereniging Zwanenburg

Algemeen

ZWANENBURG - Geen winterse kou maar wel kunnen schaatsen. Dat kon zondag 8 januari weer. Kinderen uit Zwanenburg en Halfweg konden de schaatsen weer onderbinden. Het jaarlijks terugkerende schaatsfestijn bij Speeltuinvereniging Zwanenburg was weer voor geopend verklaard.

Saskia Vreeswijk

De grote tent, die eind 2022 nog in gebruik was als achtereenvolgens kerstmarkt en kerstbingo, was nu met behulp van vele vrijwilligers als kunststof ijsbaan ingericht. Achter het hek waren stoelen geplaatst zodat de ouders de verrichtingen van hun kinderen konden gadeslaan. Tegen betaling van vijf euro mochten de kinderen speciaal voor deze baan geschikte schaatsen huren.

Koek en Zopie

Natuurlijk werd er ook voor de inwendige mens gezorgd. Frisdrank en snoep en wat nog meer zij was te verkrijgen in de daarvoor ingerichte blokhut.

Openingstijden

De schaatsbaan is om de week geopend op zondag vanaf 14.00 uur gedurende de maanden januari en februari. De eerstvolgende openingsdag is 22 januari.

Uiteraard is deze activiteit mede mogelijk gemaakt dankzij de vele sponsoren in het duodorp.