Glenn haalt energie uit anderen helpen hun doelen te bereiken.
Glenn haalt energie uit anderen helpen hun doelen te bereiken. (Foto: aangeleverd)

'Elke dag kom ik blij uit mijn werk'

REGIO - Glenn van Nieuwkerk volgt de opleiding Social Work. Hij werkt bij ’s Heeren Loo in Heldenhaven. Zijn manier van werken is door rustig te blijven en zich te verplaatsen in de jongere.  

“Elke dag kom ik blij uit mijn werk. En dat komt omdat ik het gevoel heb dat ik écht iets bijdraag aan het leven van jongeren met een lichte verstandelijke beperking. De jongeren een positief gevoel geven, hen laten lachen en samen met hen doelen bereiken, daar doe ik het voor."


"De diversiteit in mijn werk is erg leuk. Elke jongere heeft een eigen begeleidingsvraag. Binnen ons team is openheid erg belangrijk. Alles is bespreekbaar en rust is echt onze basishouding. Naar elkaar en naar de jongeren. Binnen de woning waar ik werk leggen we echt een vaste basis. We kijken met de jongere wat hij wil en hoe zijn toekomst eruitziet. Want uiteindelijk stromen ze door naar een andere locatie. Soms is dat ambulant wonen bijvoorbeeld. Samen met de jongere kijken we dan naar zijn wensen en behoeften en naar de mogelijkheden."


"Ik ben mij veel bewuster geworden van mijn eigen handelen. Normaal maak ik keuzes op basis van gevoel en intuïtie. Nu ben ik me echt bewust waarom, hoe en wat ik doe. Ik ben ook van mening dat je dit ook weer privé meeneemt. Eigenlijk ben je dus continu aan het leren.” 

Heb je vragen? Of wil je ook werken 's Heeren Loo? Kijk op www.sheerenloo.nl/werkenbij of neem contact op met corporate recruiter Eline Veldhuizen via eline.veldhuizen@sheerenloo.nl of 06 - 232 993 42.