Ondersteun je weerstand met goede voedingssupplementen.
Ondersteun je weerstand met goede voedingssupplementen. (Foto aangeleverd )

'Houd je natuur in balans voor een goede weerstand'

Nu de R weer in de maand is, wordt het belangrijk om onze weerstand beter te ondersteunen! Daarbij denkt iedereen meteen veelal aan vitamine D omdat er een stuk minder zon(energie) beschikbaar is in de herfst- en wintermaanden. Ook vitamine C, mag zich op de mogelijke aandacht verheugen maar veelal pas als de eerste verkoudheids- en/of griepverschijnselen zich aandienen. En dat terwijl juist Vitamine C ook een prima rol kan spelen in de ondersteuning van de weerstand en daarmee de preventie van ziekten.

Wat is eigenlijk je weerstand? Eigenlijk is je weerstand een resultaat van de kwaliteit van je immuunsysteem. Je kunt het immuunsysteem zien als je lichaamseigen leger waarvan de z.g. ‘interferon’ het grootste wapen vormt tegen virussen en bacteriën die in de herfst- en wintermaanden een grotere uitdaging vormen voor onze gezondheid. De interferon aanmaak wordt met name ondersteund door voldoende Vitamine C, vandaar ook dat je uit preventieve overweging beter kan zorgen voor een mooie spiegel daarvan.

Belangrijk dus om je weerstand zo optimaal mogelijk te houden door voldoende kwalitatief goede suppletie naast een gezonde leefstijl. Die combinatie maakt je weerstand sterk. Zo is het verstandig gezond te eten door gebruik te maken van pure-, onbewerkte voedingsmiddelen, gezond te drinken, denk aan fris water. Ook maakt beweging, ontspanning en voldoende (nacht)rust een belangrijk onderdeel uit van een gezonde leefstijl.

Een en ander heeft te maken met het bioritme van het lichaam. Overdag zijn we actief en is dan ook onze stofwisseling actief die we ondersteunen met een gezonde voedingsstijl. Tijdens de nacht staat vooral het onderhoud van ons lichaam en de weerstand centraal. Daarom is een goede nachtrust belangrijk. Een goede nachtrust kunnen we overdag ondersteunen door voor voldoende beweging en ontspanning te zorgen door de dag heen. Zo zorg je overdag al voor een goede nachtrust ’s avonds.

De weerstand rust dus op verschillende pijlers, die je kunt zien als de poten van een tafel. Aan een tafel met ongelijke poten is het lastig zitten. Zo geldt dat ook voor weerstand, die optimaal is als alle pijlers zoveel mogelijk in balans zijn. Het is nog best een uitdaging, om alle pijlers met elkaar in balans te krijgen maar door kleine stappen te nemen, is het voor iedereen mogelijk voor zichzelf het verschil te maken. Werk je graag samen én op maat aan betere gezondheid, gewicht en weerstand? Bezoek dan de website https://www.cure4life.eu/vestigingen/cure4life-haarlem/ en geef je op voor een gratis intake. Gedeeltelijke vergoeding is mogelijk via AON, Zilveren Kruis, Ohra, CZ & Menzis.

Een kwalitatief, goed geprijsd supplement vind je bij Vitakruid, bij gebruik van de kortingscode ‘cure4life' ontvang je 10% korting.

In balans blijven is lastig.