Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Wormerlands kampioenschap Jeu de Boules

WIJDEWORMER - Het Wormerlands verenigingskampioenschap Jeu de Boules tussen Odiz Frogs (Kalverpolder), Nova Boules (Wormer), Knolboules (Oostknollendam) en Butje 13 (Neck-Wijdewormer) wordt op 2 juli bij Butje 13 in Wijdewormer georganiseerd. Door slechte weersvoorspellingen werd het vorig jaar afgelast. 

De vier Wormerlandse jeu de boules verenigingen organiseren dit toernooi om de beurt. De verenigingen komen elk met 5 doubletten (2-tallen) om de wisselbeker strijden. Het jeu de boulesspel is een groeiende sport.

De eerste wedstrijden beginnen rond 10.45 uur op het sportcomplex van de Sportstichting Wijdewormer aan de Sportlaan 2 in Neck. Er is voldoende parkeergelegenheid. Butje 13 heeft daar 14 banen ter beschikking en zal als initiator van dit toernooi voor de 40 deelnemers en ongetwijfeld vele belangstellenden haar beste beentje voorzetten. 

Als alles volgens planning verloopt, reikt Judith Michel de Jong, burgemeester van Wormerland, de wisselbeker rond 15.30 uur uit aan de winnaar.

Een goede kans om kennis te komen maken met dit spel. Op de speeldagen (dinsdagmiddag, woensdagavond en zondagmiddag) kan men altijd en zonder verplichtingen een keer als gastspeler meedoen.

Voor nadere informatie over deze vereniging bij de secretaris ljvanberkel@ziggo.nl en www.butje13.nl