Beeld van een eerdere inspanning van leerlingen van het Da Vinci College voor Ride4Kids.
Beeld van een eerdere inspanning van leerlingen van het Da Vinci College voor Ride4Kids. (Foto: aangeleverd)

Opbrengst fietsprojecten Da Vinci College bereiken grens van 250.000 euro

PURMEREND - Sinds 2010 zetten leerlingen in de bovenbouw die het vak bsm (bewegen, sport en maatschappij) volgen zich in voor een goed doel met daaraan een fietsevenement gekoppeld. Het eerste evenement waaraan werd meegedaan was Alpe d’Huzes en daarna volgden nog 12 andere doelen. Elk jaar maken de leerlingen zelf de keuze voor een doel, om de betrokkenheid bij het project te vergroten. 

Dit jaar gaat het team opnieuw naar de Pyreneeën om mee te doen met Ride4Kids 

Afgelopen zaterdag werd er door de huidige lichting leerlingen een reünie georganiseerd voor al hun voorgangers (leerlingen en begeleiders). Aanleiding was het bereiken van een mijlpaal: het passeren van de grens van een kwart miljoen euro aan opgehaald geld voor de verschillende goede doelen. Het werd een leuke middag waarin veel herinneringen werden opgehaald. 

Goed doel

Het onderwijsprogramma van Bsm bestaat, naast het extra sporten en bewegen en het begeleiden van bewegen, uit het adopteren van een goed doel. Voor dit doel organiseren leerlingen acties om zo geld op te halen voor dit doel. Als tegenprestatie voor het gedoneerde geld zetten leerlingen zich fysiek in tijdens het aan het doel gekoppelde fietsevenement. In het verleden hebben zij zelfs zes keer de Alpe d'Huez beklommen, op 1 dag.

Inmiddels zijn in de afgelopen jaren vele bekende bergen uit de Tour de France beklommen: Alpe d’Huez, Mont Ventoux, Tourmalet, Aubisque, Spandelles, Luz Ardiden en in Italië werden de Stelvio, Gavia, Foscagno , Bormio 2000, Lago di Cancano en de gevreesde Mortirolo beklommen. Goede doelen die ondersteund zijn door de leerlingen zijn onder andere KWF, Clini Clowns, Inloophuis Wij Allemaal, stichting Energy4all, Ride4kids en Stichting Pim.

Vrienden van Bsm

Dit wordt allemaal mede mogelijk gemaakt door een grote groep 'Vrienden van Bsm'. Zij ondersteunen het team financieel. Daardoor heeft het team de beschikking over fietsen, sponsorwielerkleding, helmen en schoenen. De stichting BimBam is een voorbeeld van zo’n vriend. Deze stichting verzamelt het hele jaar oude kleding (de welbekende kledingcontainers en de gele zakken) en de opbrengst komt ten goede aan verenigingen en andere initiatieven in Purmerend. De voorzitter van de stichting, Herre van der Waerdt, kwam ook op de reünie langs en doneerde een cheque van 1.500 euro aan het team.

Het bedrag wordt gebruikt om een deel van het vervoer van het team te bekostigen. De stichting BimBam ziet de meerwaarde van dit project voor de leerling: niet alleen kennis op school opdoen maar ook je inzetten voor de medemens. Iets voor anderen

Lees verder op pagina 17


Afbeelding
Afbeelding