Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Gemiste kans

De tijdelijke woningen op de plek waar voorheen het politiebureau stond, laten nog altijd op zich achten. Zulke woningen zijn – aldus gemeente en leveranciers – in no-time gerealiseerd, waardoor statushouders en zogenaamde spoedzoekers snel een onderkomen kunnen krijgen. Hoe anders gaan die dingen soms.

Het besluit om die woningen te realiseren dateert van zo’n anderhalf jaar geleden. Onenigheid tussen leverancier en gemeente leidde tot een proces. Eind vorig jaar was de uitkomst van dat proces in zicht en werd gezegd dat de woningen voor de zomer 2023 betrokken zouden kunnen worden. Ach, een beetje vertraging moet kunnen.


Toegegeven, het is nog geen zomer. Maar dat de woningen er voor de bouwvakantie staan is werkelijk onvoorstelbaar. Het terrein is nu nog steeds een grote zandvlakte. Bouwhekken er omheen voorkomen dat kinderen in Purmerends grootste zandbak kunnen spelen. Ik vind dat een gemiste kans. 

Haal die hekken weg, zet er een tijdelijk wat bankjes neer, vraag de ijscoman om op zonnige dagen langs te komen en zie daar … een heerlijke plek voor de kleinste Purmerenders om de vrije tijd in door te brengen. En die spoedzoekers en statushouders dan? Kennelijk niet de allerhoogste prioriteit bij de gemeente.