De gezellige vorige eerste editie van de markt.
De gezellige vorige eerste editie van de markt. (Foto: Han Giskes)

Ambacht en lokale ingrediënten op de Laag Hollandse Makersmarkt

Cultuur

PURMEREND – Op zaterdag 29 april is het alweer tijd voor de tweede editie van de Laag Hollandse Makersmarkt. Net zoals vroeger wordt de Kaasmarkt in Purmerend omgetoverd tot een bruisend marktplein met de lekkerste en mooiste producten uit de regio. Kom je ook gezellig langs?

Tijdens de Laag Hollandse Makersmarkt van 29 april maak je op een bijzondere manier kennis met allerlei ambachtelijke makers uit de directe regio. Van 10:00 tot 17:00 uur staan de lokale makers voor je klaar met hun lekkerste, leukste en mooiste producten. Met veel plezier vertellen ze je alles over het groei- en productieproces van hun (streek)producten uit Laag Holland.

Van verse groenten uit de Beemster en (h)eerlijk vlees direct van de boerderij tot lokaal gebrouwen bier en heerlijke koffie. Maar ook de mooiste handgemaakte sieraden, keramiek en zeep. Op de Laag Hollandse Makersmarkt komt het allemaal samen!

Naast de mooiste producten is er op en rondom de markt veel meer te beleven. Zo verzorgt de Dutch Music Academy voor de mooiste muziek, kun je op het terras genieten van een verfrissend drankje en worden er in de binnenstad nog veel meer leuke activiteiten georganiseerd. 

Lekkere en mooie producten uit de regio.