Vorige week kwam een deel van de vrijwilligers bij elkaar om de laatste puntjes op de i te zetten.
Vorige week kwam een deel van de vrijwilligers bij elkaar om de laatste puntjes op de i te zetten. (Foto: Evert Ruis)

Vrijwilligers hebben sleutel tot succes van buurtpunt De Vaart in handen

PURMEREND - Zaterdag 1 april is de officiële opening van buurtpunt De Vaart in Purmer Zuid. Tussen een uur 's middags en elf uur 's avonds zijn er allerlei activiteiten in de tot buurtpunt omgeturnde kantine van De Vaart, alsmede in de sporthal. Om 14.00 uur verricht wethouder Mario Hegger de officiële opening. Vanaf dat moment is het buurtpunt dé plek waar bewoners uit Purmer Zuid activiteiten voor en door de buurt kunnen organiseren, elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen uitwisselen en nieuwe contacten kunnen opdoen.

door John Bontje

Zaterdag van alles te doen in nieuwe pleisterplaats voor clubs en buurtbewoners

Sinds april vorig jaar beheert Clup Welzijn de kantine van de sporthal aan Koggeland. Met het uiteindelijke doel om deze, na een grondige verbouwing, tot buurtpunt te bombarderen. De verbouwing was eind januari van dit jaar voltooid. In samenspraak met elkaar hebben Franciska Toering (sociaal werker), Jolanda Kee (sociaal beheerder) en Jeffrey Bentvelzen (wijkmanager) de kiem gelegd voor de metamorfose van kantine/bar naar buurtpunt. Ook Mehmet Uygun van Clup Welzijn heeft een flink aandeel geleverd. Uniek in het hele verhaal is de betrokkenheid van een grote groep vrijwilligers. In feite moeten zij de sleutel tot het succes worden.

Sociale contacten

Met Jolanda Kee en de vrijwilligers Jenny Koole en Sandra van den Nieuwendijk zitten we daags voor de opening aan tafel in het buurtpunt waar niets meer doet denken aan de gedateerde en oubollig ingerichte kantine die het eens was. Met man en macht is gewerkt om de voormalige kantine te transformeren tot een gezellig buurtpunt voor de wijk. Maar niet alleen dat, want natuurlijk zijn sporters ook nu nog altijd welkom om voorafgaande en na de training of wedstrijd een hapje of drankje te nuttigen. Maar de gewezen kantine is nu veel meer en is verworden tot pleisterplaats waar buurtbewoners vanaf 10.00 uur terecht kunnen voor hun sociale contacten, activiteiten, kopje koffie, borreltje en hapje. En waar instanties zoals de wijkvereniging, stichting MEE, de wijkagent en andere partners hun relaties/klanten kunnen ontvangen.

"Alles valt of staat met de medewerking van vrijwilligers. De regel bij Clup Welzijn is dat als er geen vrijwilligers zijn de deur ook niet open gaat. Clup, de gemeente en sportbedrijf

Lees verder op pagina 5







  

Jolanda Kee (midden) met Jenny Koole (links) en Sandra van den Nieuwendijk.
Afbeelding
Van links naar rechts Jolanda Kee, Sandra van den Nieuwendijk en Jenny Koole.