Hirokazu Kore-Eda
Hirokazu Kore-Eda (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Overzicht van de films die Filmhuis Purmerend draait in 't Stamhuis, Kerkstraat 11 in Purmerend.

Dinsdagmiddag en -avond 4 april Broker – Hirokazu Kore-Eda, Zuid-Korea, 2022, 129’.

Vijf jaar nadat hij met ‘Shoplifters’ de Gouden Palm won in Cannes, laat Hirokazu Kore-Eda ons opnieuw kennismaken met een knip- en plakfamilie zonder duidelijke bloedbanden. Na de goedhartige dievenbende uit ‘Shoplifters’ focust hij in ‘Broker’ op twee mannen die een illegaal kinderhandeltje hebben. Toch blijken zij niet de ploerten die je zou denken. Uiteindelijk gaan de twee met de moeder op zoek naar geschikte adoptie-ouders voor de baby.

Deze roadmovie had makkelijk een mierzoet melodrama kunnen worden. Maar ‘Broker’ blijft lichtvoetig, terwijl zijn personages en hun drijfveren diepgang krijgen. Met humor toont de regisseur mensen die een rommelig leven leiden, discutabele beslissingen nemen en moeten omgaan met de consequenties. Hartverwarmend is dat zij er samen iets van proberen te maken. Ondertussen stipt Kore-Eda vragen aan over het effect van adoptie en afwijzing op kinderen, wat eigenlijk een goede familie is en de mogelijkheid fouten uit het verleden te repareren.

De middagvoorstelling begint om 13.30 uur, de avondvoorstelling om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden € 6,00). Neem je reserveringsbewijs mee, digitaal of op papier, de code die erop staat wordt gescand. Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vind je ook informatie over de andere films die er gedraaid worden.

Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl.