Kinderen kunnen op 6 april leren programmeren in de bibliotheek
Kinderen kunnen op 6 april leren programmeren in de bibliotheek (Foto: aangeleverd)

Leren programmeren in de bieb

PURMEREND - In het OntdekLAB van de Bibliotheek op de Waterlandlaan kunnen kinderen van 5 tot 7 jaar op 6 april leren programmeren met Scratch Junior. 

Programmeren is het nieuwe lezen en schrijven

Programmeren wordt vaak beschouwd als te moeilijk voor de meeste mensen. Maar programmeren is voor iedereen mogelijk. Net als schrijven helpt programmeren om je denken te structuren en uiting te geven aan je ideeën. Met programmeertaal Scratch Junior kunnen kinderen hun eigen karakters laten bewegen, zingen of dansen. Ze onderzoeken hierbij oorzaak en gevolg, leren vaardigheden op het gebied van ontwerpen en problemen oplossen.


Je kan niet vroeg genoeg beginnen met programmeren. Er wordt geen Javascript, HTML of Python gebruikt maar de speciale computertaal Scratch die is ontwikkeld om kinderen te leren programmeren. Scratch bestaat uit gekleurde blokken die je aan elkaar kunt klikken om karakters te laten bewegen, achtergronden te ontwerpen, je eigen stem en geluiden toevoegen of zelfs je eigen game te maken. Scratch Junior sluit aan bij het cognitieve, persoonlijke en sociaal emotionele ontwikkelingsniveau van jonge kinderen. 


Scratch Junior is op donderdag 6 april, van 15:30 tot 17:00 | OntdekLAB Bibliotheek Purmerend | Waterlandlaan 40. Meedoen is gratis. Graag aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl/ontdeklab