Afbeelding
(Foto: )

Alzheimer Café op 12 april in De Zuidpool over casemanager

PURMEREND - Bezoekers aan het Alzheimer Café Purmerend in wijkactiviteitencentrum De Zuidpool aan Driegang 1, kunnen woensdag 12 april vanaf 19.30 uur meer te weten komen over de ondersteuning van een casemanager bij dementie. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Als professionele zorg en ondersteuning nodig wordt bij dementie blijkt het voor veel mensen moeilijk om wegwijs te raken in het zorgstelsel. Dan kan de inschakeling van een casemanager uitkomst bieden. Casemanagers helpen bij ‘proactieve zorgplanning’ waarin mensen met dementie en mantelzorgers worden voorbereid op toekomstige veranderingen.

Kim Haak, casemanager bij de Zorgcirkel, zal vertellen over haar werkzaamheden en ingaan op vragen zoals: wat is een Casemanager dementie en wat mag je verwachten van diegene verwachten. Is een verwijzing nodig of hoe is de financiering geregeld?  

Het Alzheimer Café Purmerend is iedere 2e woensdag van de maand. Het biedt gezelligheid, muziek (soms live), informatieve lezingen en verrassende ontmoetingen. 

Meer informatie

Meer informatie: www.alzheimer-nederland.nl/regios/zaanstreekwaterland. of via de secretaris van de afdeling ZaanstreekWaterland: w.spijkers@alzheimervrijwilligers.nl