Deze foto is te koop in de Wereldwinkel; de opbrengst gaat naar een goed doel.
Deze foto is te koop in de Wereldwinkel; de opbrengst gaat naar een goed doel. (Foto: aangeleverd)

Wereldwinkel verkoopt foto’s voor goede doel

Algemeen

PURMEREND - In de etalage van de Wereldwinkel Purmerend hangen momenteel foto’s van de hand van Petra Munneke. Zij is in Kenia actief voor de Stichting Samen Succes. De foto’s zijn te koop en de opbrengst komt helemaal ten goede aan het project voorlichting tegen meisjesbesnijdenis van die stichting. De Wereldwinkel gaat de opbrengst ook nog eens verdubbelen.

De Stichting Samen Succes is een van de goede doelen die door de Wereldwinkel wordt gesteund. Petra Munneke, contactpersoon voor de stichting in Nederland, vertelt: “In het noordwesten van Kenia wonen de Pokotnomaden. Hier vindt nog voor 95% meisjesbesnijdenis plaats. Er is veel onwetendheid over de gevolgen hiervan op de gezondheid van de meisjes. We bezochten deze streek met ons lokale team, dat nog vaker zal terugkeren om voorlichting te geven. In het nabijgelegen Sekerr, waar het werk van onze stichting is begonnen, is het percentage meisjesbesnijdenis bijna nul.”

De opbrengst van de foto’s gaat volledig naar het project dat ook focust op het belang van gezinsplanning en tegen het op jonge leeftijd uithuwelijken. Het gaat om negen foto’s in drie formaten. De prijzen zijn vijftien, twintig en veertig euro per foto, afhankelijk van het formaat. De Wereldwinkel gaat de opbrengst dus verdubbelen en hoopt dat een mooi bedrag naar de stichting kan worden overgemaakt.

Afbeelding