BBB

Ja hoor, ook in Purmerend gingen de meeste stemmen naar BBB. Niet echt verrassend, gelet op het landelijke beeld. Op welke plannen of voornemens er precies gestemd is, is vooralsnog niet duidelijk. Caroline lijkt – gelet op het stemgedrag in de Tweede Kamer – vooral conservatief rechts te zijn. En als ze al eens een min of meer links standpunt inneemt, dan verzuimt ze aan te geven waar de middelen vandaan komen om een plan of voorstel uit te voeren.

Het moet anders! Het begin is bemoedigend: de vlaggen hangen weer gewoon goed: rood-wit-blauw. Er moet volgens BBB echter nog veel meer anders, maar of BBB erin slaagt om daadwerkelijk een verandering tot stand te brengen is nu nog een groot vraagteken.

Stel je eens voor dat de BBB met eenzelfde groot aantal stemmen in de Purmerendse gemeenteraad zou komen. Met bijna 20 procent van de stemmen, ofwel 8 of 9 zetels. Waar zou die partij dan voor staan? En wat zou het betekenen voor het lokale politiek landschap? Zou het Forum voor Democratie verdwijnen? Minimaliseert het CDA? Ik weet het niet. Immers, waarom zou BBB zo groot worden? Echt klagen over de gangen van zaken in Purmerend mogen we eigenlijk niet. Grootse bouwplannen, een bedrijventerrein dat nagenoeg ‘uitverkocht’ is, vrijwel alle sporten kunnen in onze stad beoefend worden, theaters, bioscoop, poppodium, werelderfgoed, festivals … ach we hebben eigenlijk alles en of BBB daar nog iets aan toe zou kunnen voegen waag ik te betwijfelen. Nou ja, dat Beuseboshotel zal de BBB wel niet willen.


Trouwens, ons geduld wordt wel erg op de proef gesteld, nu de Raad van State de uitspraak over dat hotel alweer heeft uitgesteld. Het wordt nu medio april. Zucht. Zat Caroline van de Plas maar in de Raad van State. Hadden we al lang geweten of dat hotel er nu wel of niet komt.