Afbeelding
(Foto:aangeleverd )

Duurzaamheids Café in Beemster

MIDDENBEEMSTER - 'Beemster in bloei' is een initiatief om samen met zoveel mogelijk boeren de biodiversiteit in de Beemster te verbeteren. Insecten spelen daarbij een onmisbare rol. 'Beemster in bloei' heeft speciaal voor onze polder een onweerstaanbaar bloemenmengsel samengesteld. Als dit mengsel begint te bleoien is het niet alleen een lust voor het oog, maar ook een onweerstaanbare leefomgeving voor onder ander vlinders, bijen en vogels.

Vorig jaar is een start gemaakt met het initiatief 'Beemster in bloei'. Dankzij de samenwerking met CONO Kaasmakers, gemeente Purmerend, Water, Land & Dijken en de Beemsterling is er een speciaal fonds tot stand gekomen. Ook particulieren hebben via crowdfunding een donatie aan dit fonds kunnen doen. Dankzij deze bijdragen zijn al 15 boeren bereid gevonden mee te doen en is er meer dan 3 km bloemenrand ingezaaid. 


Ook dit jaar worden er weer meer meters bloemenranden ingezaaid. Wie wil weten hoe hieraan bij te dragen kan vrijdag 24 maart langskomen in het Duurzaamheids CafĂ© in Onder de Linden.  De inloop is om 20.00 uur, het programma start om 20.30 uur.