Hans Steevers (rechts) en Sjors Last van Berging met het jubileumbier van De Druiventuin.
Hans Steevers (rechts) en Sjors Last van Berging met het jubileumbier van De Druiventuin. (Foto: aangeleverd)

Jubileumjaar voor De Druiventuin

PURMEREND - 2023 is het jubileumjaar voor Slijterij Wijnhandel De Druiventuin, sinds eind 1997 gevestigd op winkelcentrum Meerland in de Purmer-Zuid. In dat jaar trok Hans Steevers de stoute schoenen aan om een drankenspeciaalzaak te gaan beginnen in navolging van zijn ouders, die toendertijd op het Slotplein gevestigd waren met een wijnspeciaalzaak tegenover restaurant Spijkerman. 

Eigenlijk zoals men zegt ‘met de paplepel ingegeven', dus was het niet gek voor Hans om deze stap te nemen. Het ondernemerschap sprak hem erg aan en nu dik 25 jaar later is De Druiventuin voor vele klanten een plek om hun favoriete whisky, wijn, speciaalbier e.d. aan te schaffen. Sinds die tijd is het assortiment uitgegroeid tot een mooie collectie van 200 soorten whisky, ruim 100 soorten wijn, dik 100 (wisselende) speciaalbieren en mooie cadeaus. In de loop van de jaren is er een webshop bijgekomen en is er ingesprongen op de ontwikkeling van Social Media, wat een positief effect heeft gehad.


De tijd is vanaf de start toch behoorlijk veranderd en er moest steeds op ontwikkelingen worden ingesprongen. Het zijn die uitdagingen die voor Hans het werk interessant maken en geen dag is eigenlijk hetzelfde.

Om het heugelijke feit te vieren heeft De Druiventuin in samenwerking met de Purmerendse bierbrouwerij Berging een jubileumbier op de markt gebracht in beperkte oplage. Een ‘single barrel’ zoals dat in vaktermen heet, oftewel een mooie donkere Quadrupel die een rijping heeft ondergaan van ruim 100 dagen op een gebruikt houten vat van Tres Hombres rum.  Hiervan zijn 150 flessen van gebotteld en enkele fusten die getapt worden bij restaurant Spijkerman.


Voor dit jaar heeft De Druiventuin nog meer verrassingen in petto om het jubileumjaar kracht bij te zetten. Op dus naar nog meerdere mooie jaren en daar wordt uiteraard op geproost!