Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Demonstratie Aikido in Bibliotheek Purmerend

Cultuur

PURMEREND - Een beetje Japan in de Bieb Purmerend. In het kader van Bijzondere boeken UITGELICHT! is in deze Bibliotheek het bijzondere kunstboek Japan 1900 te bewonderen. Op zaterdag 20 mei tussen 13.30 – 15.00 uur kunnen bezoekers behalve het boek doorbladeren ook kijken naar een demonstratie van de Japanse vechtkunst Aikido.

Sensei Ruud Rol van Kodokan Purmerend laat samen met zijn leerlingen zien welke technieken Aikido gebruikt. En ook hoe de bijbehorende houten wapens door de Samoerai gebruikt werden. Aidido is een vechtkunst die uitgaat van de verdediging en is door jong en oud te beoefenen. 

Na honderden jaren van afsluiting opende Japan de laatste 400 jaar steeds meer voor de buitenwereld en werd een populaire bestemming voor fotografen. In meer dan 700 foto’s krijg je een indruk van dit oude en boeiende land, zowel in landschap als in thema’s als thee, zijde en het Boeddhisme.

Tot medio juni is het boek Japan 1900 nog aanwezig in Purmerend voordat het verder op tournee gaat naar de andere bibliotheekvestigingen. Dit boek is niet te leen, maar voor een extra beleving kun je het met handschoentjes aan doorbladeren.

Aikido demonstratie - zaterdag 20 mei - 13.30-15.00 uur - Bibliotheek Purmerend, Waterlandlaan 40. Toegang is vrij!