Lucia Zeekant.
Lucia Zeekant. (Foto: aangeleverd)

Lucia Zeekant zet met Music at the movies nieuwe trend in VUE

Cultuur

PURMEREND - De 25-jarige Lucia Zeekant uit Zuidoostbeemster zet met Music at the movies, op donderdag 1 en vrijdag 2 juni, in de bioscoop VUE in Purmerend, een nieuwe trend in deze regio neer. Lucia, die de HBO-opleiding Event Management aan INHolland in Diemen volgt, bedacht het evenement zelf als eindopdracht van haar studie.

In Music at the movies komen live zang en prachtige beelden samen. De regie is in handen van Debby Langereis, eigenares van muziekschool Dutch Music Academy in Purmerend. Niet geheel toevallig is Lucia Zeekant verbonden aan deze muziekschool.

Genieten van bekende soundtracks van bijvoorbeeld James Bond, Disney en The Greatest Showman. Of lekker meezingen met de muziek uit Grease. Welke liefhebber wil dat nou niet. Het komt allemaal samen op 1 en 2 juni in VUE. Naar het idee van Lucia Zeekant en onder regie van Debby Langereis zorgt een 15 personen tellende cast voor de muzikale ingrediënten.

Lucia kan niet wachten tot het zover is. Het is voor haar de spreekwoordelijke sprong in het diepe, maar kan ook gezien worden als eerste mooie stap naar haar toekomst. Een toekomst die ze graag in het verlengde van Music at the movies ziet.

VUE of P3

“Ik zou in de toekomst graag meer van dit soort evenementen willen bedenken. Wellicht bij VUE, maar het kan ook iets anders zijn. Ik zie een dergelijk event ook wel gebeuren in P3”, aldus Lucia. Theater en dans zit in haar bloed. En dat komt niet alleen vanuit haar studie. Niet voor niets heeft ze bij het NKT gezeten en zingt ze nog steeds bij Dutch Music Academy. Daarnaast is ze pedagogisch medewerkster.

In Event Management kan ze dus alle kanten op. Maar eerst wil ze er alles aan doen om beide avonden in VUE tot een succes te maken. “Ik wil vooral een nieuw publiek bedienen. Ik zou graag na mijn studie als zzp’er aan de slag willen”, aldus Lucia tot slot.

Tickets voor de avonden in VUE kosten € 18,50 (exclusief eventuele toeslagen). Reserveren kan via de website van VUE.