Kopzorgen en koploper

Purmerend is in het nieuws. De schietpartijen en brandbommen in de gemeente zorgen voor de nodige landelijke publiciteit. Helaas. Het zijn van die dingen die je als gemeente overkomt. Wat kun je er tegen doen?

Purmerend blijkt opeens koploper te zijn in het isoleren van woningen

Ook criminelen hebben immers recht om te wonen en het is jammer dat hun keuze dan op onze gemeente valt. Het is te hopen dat de sterke arm hen in de gaten heeft en houdt en dat we voortaan verschoond blijven van dit soort ellende. Immers, je zult er maar naast wonen!

Goed nieuws is geen nieuws. Een veelgehoord gezegde. Toch zijn er gelukkig uitzonderingen. Purmerend blijkt opeens koploper te zijn waar het gaat om het isoleren van woningen. Maar liefst 70% van alle woningen in de gemeente heeft een duurzaam energielabel en is energiezuinig. Landelijk ligt het percentage op iets minder dan 50%; kortom, Purmerend is goed bezig.

Het is te hopen dat de sterke arm ze in de gaten houdt

Is dat toeval of het gevolg van bewust beleid? Het laatste lijkt het geval. De gemeente zag zich geconfronteerd met een explosieve groei in aanvragen voor duurzaamheidsleningen. Je huis energiezuiniger maken met goedkoop geleend geld. Veel van die aanvragen werden gehonoreerd. En zie daar … Purmerend gaat aan de leiding. Goed bezig gemeente!

Schietpartijen en brandbommen zorgen zorgen voor de nodige landelijke publiciteit

Wat zal het mooi zijn als we voortaan én zuinig zijn met kogels en brandbommen, én zuinig zijn met energie.