Ook vorig jaar had de Open Dag Beemster veel locaties om nieuwsgierig van te worden.
Ook vorig jaar had de Open Dag Beemster veel locaties om nieuwsgierig van te worden. (Foto: Cees Bandt)

Binnenkijken op 57 locaties tijdens Open Dag Beemster

Cultuur

BEEMSTER -  Komende donderdag 18 mei, op Hemelvaartsdag, is het weer Open Dag Beemster. De 48ste editie van dit event maar liefst, waarin door de hele polder heen, in alle kernen, veel locaties hun deuren open zetten voor gasten en publiek. Bedrijven, instellingen, clubs en hobbyisten; de totaal 57 adressen houden de afwisseling erin. Wanneer je het goed uitstippelt heb je er ook een mooie fietstocht aan. Het programma is vooraf of op de dag zelf op verschillende locaties af te halen (helaas nog niet online).

Het publiek kan, van 10.00 tot 16.00 uur (of een dagdeel), vanzelfsprekend terecht bij de bekende Beemster-adressen zoals Molen de Nachtegaal, het  Arboretum, de Kosterij, Agrarisch Museum Westerhem, het Betje Wolff museum, kennismaken met het intieme theater van Onder de Linden, en een kijkje in de 400 jaar oude Keyserkerk, waar je deze dag de toren kunt beklimmen om daarboven te genieten van het geweldige uitzicht over het werelderfgoed. 

Bijzondere locaties

Maar er staan ook deze editie weer bijzondere andere locaties op de lijst. Wat te denken van de streekproducten bij Beemsterlant’s varken, de verzameling brongaslampen e.d. van Jack Boon, keramiek in De Boetserie, de schilderclub in boerderij Wapenrust Beemster, antiquariaat Serendipity, de tentoonstelling over oldtimerfietsen van Marlies Vermeulen, of pak de kans om het Hospice Thuis van Leeghwater ‘s van binnen te bekijken en te horen wat daar speelt.

En dan is er nog bijenteelt, pottenbakkerij, de meubelmakerschool… afijn voor ieder wat wils.

Activiteiten

Veel locaties hebben diverse activiteiten gepland, van rondleidingen tot exposities tot het ‘Speelvlooiencircus’ voor kinderen bij Onder de Linden.

Eten en drinken

Haal het programma op, dan kun je kijken wat je leuk vindt, welke tijden die locatie is geopend, en een mooie route uitstippelen. En onderweg zijn er natuurlijk genoeg leuke en bijzondere plekken in de Beemster voor een hapje en een drankje. Veel plezier!

Programma waar?

Tijdens openingstijden is het gratis programma vooraf af te halen bij: VISIT Beemster, Novalux Middenbeemster, Brasserie De Kerckhaen Westbeemster, Buurcentrum ZO Beemster, VVV Purmerend en VVV De Rijp. 

Tijdens de Open dag liggen de programma’s bij: Brasserie De Keckhaen Westbeemster, Keyserkerk Middenbeemster, Buurthuis Zuidoost Beemster en bij VISIT Beemster.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding