Het echtpaar kreeg bloemen van wethouder Natalie Saaf.
Het echtpaar kreeg bloemen van wethouder Natalie Saaf. (Foto: Han Giskes)

Reizen deed Rob en Lyda van Beek goed

PURMEREND - Rob van Beek (81) en Lyda van Beek-Horstmanshof (82) waren op 3 mei jongstleden op de kop af 60 jaar getrouwd. Namens het gemeentebestuur bracht wethouder Natalie Saaf het paar een felicitatiebezoek.

Rob en zijn  Lyda hebben van 1963 tot 1967 in een halve woning in de Amsterdamse Jordaan gewoond, waar zij 6 gulden huur per week betaalden. Daarna hebben zij tot 1970 in Buitenveldert gewoond, maar vanwege het geluid van overvliegende vliegtuigen zijn zij naar Purmerend verhuisd. Zij hebben hier op vier verschillende adressen gewoond. Inmiddels wonen ze al 25 jaar in Weidevenne.

In begintijd huurden ze een huis voor 6 euro per week

Rob heeft 45 jaar bij INCA in Haarlem gewerkt, snel hierna werd hij directeur verkoop van NIKON camera's. Zijn grootste hobby was vliegen. Hij volgde in Den Helder een opleiding privé vliegen. Lyda is na de geboorte van hun dochter gestopt met werken. In 1983 is zij toch weer in dienst gekomen van het GAK (UWV). In 2002 is Lyda oppas-oma geworden van haar 3 kleinzonen, die inmiddels al studeren.

Het stel heeft heel veel gereisd. Ze zijn in Egypte, Nepal, Guatamala, Cuba en meer landen geweest. Hun laatste reis, in 2017, was naar Corsica en Sardinië.