Het toernooi staat op eenzame hoogte in deze regio.
Het toernooi staat op eenzame hoogte in deze regio. (Foto: aangeleverd)

Internationaal jeugdtoernooi Purmersteijn

PURMEREND - Nadat het toernooi vanwege Corona enkele jaren kwam te vervallen, is het 'Arie Daman Internationaal Jeugdtoernooi' van Purmersteijn in volle glorie terug. Op vrijdag 19 mei is het weer zover op het complex aan de Van IJsendijkstraat.

Veel toekomstige sterren van Onder-9 jeugdploegen gaan de strijd met elkaar aan. Met een indrukwekkend lijstje aan buitenlandse deelnemers in combinatie met sterke Nederlandse jeugdploegen staat het toernooi op eenzame hoogte in deze regio. Organisator is Ron van de Meulen.

De internationale deelname komt van KRC Genk, OH Leuven (België), Liverpool FC, Southampton FC en West Ham United FC (Engeland), 1.FC Köln uit Duitsland en Gentofte Fodbold Akademi, een toonaangevende jeugdopleiding uit Denemarken. Nederlandse clubs die deelnemen zijn FC Volendam, BFC (Bussum), Sporting Martinus (Amstelveen), ARC (Alphen aan den Rijn), Spakenburg, Quick Boys (Katwijk) en AFC’34 (Alkmaar). Purmersteijn neemt zelf deel met twee jeugdteams, Onder 9-1 en Onder 9-2. 

Pierre Biesterveld is secretaris van het algemeen bestuur van Purmersteijn en is al vele jaren aan de club verbonden. Evenals vele Purmersteijners is hij trots op het feit dat een dergelijk toernooi op de velden van zijn vereniging wordt georganiseerd. "Ik moet er eerlijkheidshalve bij zeggen dat het mogelijk wordt gemaakt dankzij onze goede contacten met Fortuna Wormerveer. Die club houdt een dag eerder, op Hemelvaartsdag, een internationaal toernooi. De buitenlandse clubs die daar meedoen wilden graag komen mits ze een dag later ook een toernooi konden spelen. En zo spelen de ploegen van buiten Nederland de ene dag in Wormerveer en zijn ze een dag later bij ons", vertelt Biesterveld.

De uitstraling die het Arie Damen Internationaal toernooi heeft op de gehele jeugd van Purmersteijn is logischerwijs groot. Beaamt ook Pierre Biesterveld. "We spelen met onze hoogste jeugdelftallen op divisieniveau en een toernooi als dit past prima bij de ambities die de vereniging heeft. Dat geldt trouwens niet alleen voor de jeugd, het straalt ook af op onze eerste elftal dat nog altijd titelkansen heeft."

De eerste wedstrijden op vrijdag 19 mei beginnen om 10.30 uur, de finales worden gespeeld rond de klok van 16.00 uur.