De spectaculaire Break Dance.
De spectaculaire Break Dance. (Foto: aangeleverd)

Grote voorjaarskermis in binnenstad met nieuwe en vertrouwde attracties

PURMEREND - Van vrijdag 12 mei tot en met zondag 21 mei is in de binnenstad van Purmerend een grote voorjaarskermis. Met liefst 50 attracties waaronder veel vertrouwde attracties en ook enkele spectaculaire nieuwkomers voor het hele gezin. Veel aandacht gaat bijvoorbeeld uit naar de spectaculaire attracties Break Dance 1 en de gigantische schommelattractie Chaos. Burgemeester Ellen van Selm opent de kermis op vrijdag 12 mei om 14.00 uur. Aansluitend is er een surprise-act.

Onder leiding van de kersmiscoördinatoren Marco Hijstee en Dawn Kochheim wordt de kermis dezer dagen opgebouwd. "We zijn maandag begonnen met de Koemarkt, dinsdag zijn de attracties op de Schapenmarkt geplaatst en de woensdag en donderdag hebben we de rest van de terreinen volgebouwd", vertelt Marco Hijstee.

De attracties staan op de Koemarkt, voor de Markthal en - heel bijzonder - in de Markthal, Plantsoenstraat, Schapenmarkt, Koestraat, Nieuwstraat en het Bolwerk. Hijstee over de 3 attracties die in de Markthal worden neergezet: "Voor de gemeente is het heel belangrijk dat er een goede invulling komt van de hal. Vooruitlopend hierop hebben we bedacht dat attracties in de Markthal voor een keer best leuk en goed is."

Nieuw voor Purmerend zijn het spookhuis Ghost Villa, de 4 etages tellende Fun House Après Ski Party en World of Living Dinosaurs. Op het Bolwerk is de Autoscooter Route 66 terug van weggeweest. En ook The Coaster Super Mouse, een achtbaan met draaiende gondels, superafdalingen en spectaculaire bochten is na jaren terug. In de Miami Trip maak je een reis waar je letterlijk niet stil kan blijven zitten. Echte klassiekers als het glazen doolhof Viva Las Vegas, de 60 meter hoge Booster Maxxx en de Turbo Polyp zijn ook van de partij. 

Met meer dan 50 attracties wordt het een topkermis. Het kermisterrein is dit jaar gelijk aan vorig jaar tijdens de Voorjaarskermis. Wel zal er dit jaar meer een gedwongen looproute gecreëerd zijn op een gedeelte van het kermisterrein. De attracties zijn verdeeld over de Koemarkt, Schapenmarkt, Nieuwstraat en Bolwerk. 

De kinderen vermaken zich in de Babysport carrousel Kidsclub, zelf coureur zijn in de Mini Cars of draaien een rondje in de Jumbo Carrousel. Springen in de Mega Jumper kan ook of meenemen in de Buggy Ride. Terug van weggeweest is de super glijbaan Mega Slide.

Kortingsbonnen

In de kermiskrant elders in Nieuwsblad Purmerend lees je alles over de attracties, leuke achtergronden, persoonlijke verhalen van kermis-ondernemers en interviews met mensen die een kijkje achter de schermen geven. Ook tref je kortingsbonnen. Deze zijn elke dag geldig behalve op de woensdag kortingsdag zelf.

Zowel op zondag 14 mei en zondag 21 mei is er Straattheater vanaf 15.00 uur. Op maandagmiddag 15 mei en is er de publieksvriendelijke ‘Prikkelarme Kermis’ van 14.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze uren is er geen (harde) muziek of al te drukke sfeer en kan iedereen op zijn gemak van de kermis genieten. Dinsdag van 14.00 tot 18.00 uur is speciaal voor mindervaliden. Het is voor het eerst sinds Corona dat de prikkelarme kermis en middag voor mindervaliden doorgang kan vinden. Woensdag is het Kortingsdag en zijn de rit- en deelnameprijzen minimaal € 1,- lager dan op de andere kermisdagen.

Grote vuurwerkshow

Voor het eerst sinds lange tijd is op vrijdag 19 mei vanaf het winkelcentrum Eggert een grootse vuurwerkshow. Dit zal vanaf 22.15 uur gebeuren. Marco Hijstee: "Dat is best bijzonder want zoals iedereen weet wordt de parkeergarage van het centrum verbouwd. Eigenaar Wereldhave heeft toestemming gegeven voor de show."

Iedereen kan op purmerend.nl/kermis stemmen op zijn of haar favoriete attractie. Er kan gestemd worden in 4 cateragorieën. De winnende attractie wint binnen 3 jaar een onderhandse plek op de kermis. De vermaak-, snoep- en eet-attracties hebben er dus alle baat bij dat zoveel mogelijk mensen hun stem uitbrengen.

 

 

De megagrote schommelsensatie Chaos.