Schroom niet om connecties te maken.
Schroom niet om connecties te maken. (Foto: Adobe Stock)

Linkedin voor een nieuwe baan

Linkedin is een belangrijk medium als je een nieuwe baan zoekt. Maar liefst 92% bedrijven en recruiters gebruiken Linkedin om kandidaten te vinden voor vacatures. Belangrijk dus dat jouw Linkedin pagina optimaal is. Hieronder 7 tips.

het belangrijkste op je Linkedin

Tip 1: het belangrijkste op je Linkedin. Je opleidingen en werkervaring zijn het belangrijkste dus zorg dat deze chronologisch en duidelijk op je pagina vermeld zijn. Durf ook je kwaliteiten te benoemen

Tip 2: vergroot je netwerk.

Schroom niet om connecties te maken. Ook als iemand jou een interessante speler lijkt om mee in contact te komen kun je een uitnodiging sturen, maar laat dan wel even in een persoonlijk berichtje achter wat je reden is. Netwerken kan ook offline, vraag gemeenschappelijke kennissen op Linkedin bijvoorbeeld eens om ergens een goed woordje voor je te doen.

Tip 3: je profielfoto. Zorg dat je een neutrale, frisse profielfoto hebt, profielen zonder foto worden 30% minder bezocht. Kies voor een foto waarop je zelfverzekerd staat en die laat zien wie je bent. Hiervoor kun je het beste naar een professionele fotograaf gaan. 

Tip 4: vermijd populair taalgebruik. Populaire begrippen vallen niet altijd in goede aarde. Maak gebruik van kernwoorden die je onderscheiden. 

Tip 5: een headline plaatsen. In de headline kun je verschillende functietitels plaatsen waarop je wilt worden gevonden. Dit is je visitekaartje. 

Tip 6: geen tegenstrijdigheden. Wees eerlijk, als er tegenstrijdigheden voorkomen op je profiel zullen recruiters en werkgevers snel afhaken. Jezelf promoten mag, maar overdrijf het niet.