Planten en struiken staan klaar om in de grond te worden gezet.
Planten en struiken staan klaar om in de grond te worden gezet. (Foto: Evert Ruis)

Tuinen van kwetsbare bewoners piekfijn in orde

PURMEREND -  Op 14 april jongstleden werkten 26 vrijwilligers mee om het sociaal tuinieren project van Present Purmerend en woningcorporatie Rochdale tot een succes te maken. Een aantal tuinen van kwetsbare bewoners aan de Weverstraat in Purmer-Noord werd weer toonbaar gemaakt. 

Bomen, struiken en heggen werden gekortwiekt en het onkruid werd met de schoffel weggehaald. Zodat er weer ruimte was voor jonge aanplant. Vorige week donderdag ging fase 2 van het project in werking en gingen vrijwilligers aan de slag om de tuinen van verse struiken en planten te voorzien.

Emoties

De vreugde en dankbaarheid was groot bij de bewoners, die het om uiteenlopende redenen niet kunnen managen om hun tuinen op orde te brengen en te houden. Een van de reacties vatte de belangrijkheid van het project samen. Geëmotioneerd bedankte de dame de vrijwilligers voor hun inzet. 

Lichtpuntje

Projectleider Clemens Löwensteijn vertelde in april jongstleden dat de actie tot doel had om de mensen weer een lichtpuntje in hun leven te geven. "Zij moeten geholpen worden en wij geven ze op deze manier een zetje in de goede richting", aldus Löwensteijn in Nieuwsblad Purmerend van 20 april jongstleden.

Stichting Present Purmerend heeft als doel een brug te slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk biedt de organisatie de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Dit voor 1 dagdeel of voor langere tijd.


Alles werd in het werk gesteld om de tuinen er fris en vrolijk bij te laten staan.