Het team van Wherelant is blij met en trots op de certificering.
Het team van Wherelant is blij met en trots op de certificering. (Foto: aangeleverd)

Cultuurhuis voldoet aan kwaliteit

PURMEREND - Cultuurhuis Wherelant heeft een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie nu officieel aan de kwaliteitsnormen die gelden voor cultuurorganisaties. 

Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid van een organisatie. Cultuurhuis Wherelant scoorde op vrijwel alle punten zeer positief. Met het certificaat heeft Wherelant de bevestiging gekregen dat alles binnen en buiten de organisatie op een juiste manier uitgevoerd wordt en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. 

”Er is sprake van een innovatieve en wendbare aanpak die, in lijn met de ambitie van de organisatie, leidt tot een toekomstbestendige organisatie. Het maatschappelijke effect is zichtbaar aanwezig. Dit is aan de hand van praktijkvoorbeelden duidelijk gemaakt door de cursisten. We herkennen volledig de aanpak waarin de behaalde resultaten zichtbaar zijn gemaakt. De verhalen en ervaringen van de cursisten vertellen hierin duidelijk de toegevoegde waarde”, aldus een citaat uit het rapport.

Cultuurhuis Wherelant is erg blij met de uitslag. “Het kwaliteitscertificaat bevestigt dat de waarde van de activiteiten van Cultuurhuis Wherelant voor alle inwoners van Purmerend en omstreken van enorm belang is. Ik ben zó trots op het team van Wherelant", aldus directeur-bestuurder José van den Hurk.

Het alleszeggende bordje op de deur.