Heel Europa.
Heel Europa. (Foto: aangeleverd)

Stichting Wonen en Zorg bestaat 25 jaar

PURMEREND - Op 27 mei 2023 is het 25 jaar geleden dat de Stichting Wonen en Zorg Purmerend (SWZP) is opgericht. In dat jaar 1998 kwamen de besturen van De Rusthoeve en De Tien Gemeenten overeen om met elkaar samen verder te gaan. Twee kleine instellingen voor ouderenzorg in het centrum van Purmerend werden één mooie zorgorganisatie de Stichting Wonen en Zorg Purmerend, afgekort SWZP.

De Rusthoeve is in 1936 opgericht voor ouderenzorg door de gezamenlijke Hervormde diaconieën in de regio. Nu zouden we spreken over de Protestantse kerken. De Tien Gemeenten is opgericht in 1968 door de tien Doopsgezinde kerken in de regio. Gesproken werd over kerkelijke gemeenten.

De geschiedenis van beide huizen en de samenvoeging in 1998 is door Klaas Kwadijk, de toenmalige directeur in twee prachtige boeken samengevat. De boeken zijn nog steeds beschikbaar voor de liefhebber via de winkel in de restaurants. 

In 2015 is er ook in Weidevenne een prachtige woon- en zorglocatie gerealiseerd.

Alle huizen hebben hun eigen geschiedenis, oorsprong en cultuur, maar de deuren staan open voor iedereen. Met de roze loper als symbool voor verdraagzaamheid en tegen discriminatie heeft onze stichting en hebben onze medewerkers dat nog steeds hoog in het vaandel. Dat hoort bij onze identiteit en onze missie en visie;

SWZP zet zich met hart en ziel in voor ouderen - in en om het centrum van Purmerend - een respectvol warm en betrokken thuis te zijn. De mijlpaal is gevierd met verschillende muzikale optredens op alle drie locaties.

De Rusthoeve.
Afbeelding