Afbeelding
(Foto: )

Summercamp

Met de zomer in aantocht staan ook de zomeractiviteiten weer voor de deur. Vakantiekampen, zeilkampen, ponykampen, voetbalclinics, PURVAK, Pret in Purmerend, en ook het Rotary Summercamp.

Een zomerkamp voor kinderen uit het buitenland, waarbij ongeveer 16 jongeren (15-21 jaar) van over de hele wereld 2 weken ontvangen worden in Nederland om samen unieke ervaringen op te doen en het gastland en elkaar beter te leren kennen. Doel is de deelnemende jongeren extra kansen te bieden om zichzelf verder te ontwikkelen. Jongeren kunnen van over de hele wereld komen en zijn van Rotarians en niet-Rotarians.

Wanneer is het?

In begin juli worden door de vier Purmerendse Rotaryclubs en die uit Monnickendam de kinderen opgehaald van Schiphol of Amsterdam Centraal Station en gebracht naar de gastgezinnen waar ze deze periode zullen verblijven. Daarna zullen er veel activiteiten plaats vinden, zowel cultureel, toeristisch als sportief. We besteden in het begin van de week veel aandacht aan de groepsvorming en het elkaar beter leren kennen. We hopen natuurlijk dat er internationale vriendschappen zullen ontstaan en dat ze elkaars culturen en de onze beter leren kennen. Natuurlijk gaan we ook veel samen eten en de deelnemers slapen bij gastgezinnen van onze clubs. We hebben samen gezocht naar een balans tussen vrije tijd van de jongeren en georganiseerde uitjes en activiteiten. We hopen dat we hen op deze manier iets unieks mee kunnen geven. 

Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan een dergelijke activiteit, hoewel veel natuurlijk gedaan wordt door de leden van de diverse Rotary clubs, zoals vervoer, begeleiding bij de diverse uitjes, aanspreekpunt voor vragen en problemen. Onderdak, eten en drinken, vervoer, toegang tot activiteiten als musea, voor de jongeren is alles gratis. De kosten worden gedragen door de Rotary clubs.

Wat is er dan te doen?

Als je je maar even verdiept in wat onze regio te bieden heeft, ook zonder Amsterdam, dan zijn er heel veel mogelijkheden. Van Zaanse Schans tot Zuiderzeemuseum, van Fort Spijkerboor tot Fort Edam, van Strandbad Edam tot Twiske, van zeilen op IJsselmeer tot kanotochten in Ilperveld, van kaasboerderij tot peren plukken in de Beemster, van Dik Trom tot klederdracht op Marken. 


Veel te doen en te zien, we hebben alles onder handbereik en dat willen we graag delen met onze gasten, in dit geval jeugdige gasten uit zowel Europa als Noord Amerika. Rotary is er klaar voor!