De wethouders vermaakten zich en zagen dat het goed komt.
De wethouders vermaakten zich en zagen dat het goed komt. (Foto: Evert Ruis)

Wethouders nemen kijkje bij voorbereidingen van eindmusical groep 8

PURMEREND - Het einde van het schooljaar nadert. Dat betekent voor de leerlingen van groep 8 dat ze volop bezig zijn met de eindmusical.  Zoals ook in Purmerend en Beemster waar meer dan 600 leerlingen van 25 basisscholen druk bezig met de voorbereidingen van de eindmusical. De gemeente biedt, samen met de NKT Theaterschool, Theater de Purmaryn en Pop- en Cultuurpodium P3, de kinderen ook dit jaar weer de mogelijkheid om de lagere schoolperiode spetterend af te ronden. De scholen hebben gekozen voor de eindmusical 'Alle remmen los' van Benny Vreden.

Dat is ook precies wat de leerlingen moeten doen tijdens de workshops van de NKT Theaterschool. Daar krijgen ze drie uur dans, spel en zangles, zodat ze zich goed kunnen voorbereiden op hun voorstelling. Sommige scholen breiden deze workshops uit naar extra voorbereidende musicallessen voor groep 8 op het NKT of op school zelf.

Op vrijdag 26 mei oefenden de basisscholen Het Baken, Trifolium en KC Willem Eggert in de NKT Theaterschool en de wethouders, Pascal Verkroost en Natalie Saaf waren daarbij. 

600 leerlingen van 25 basisscholen brengen musical

Er werd gewerkt aan de choreografie en het openingslied “Alle Remmen Los”, daarna werden de liedjes “Kijk maar uit het raam” en “Malle Dieven” geoefend en kregen de kinderen spel- en podiumtips. Beide wethouders waren onder de indruk van de leerlingen en zagen dat deze lessen ervoor zorgen dat de kinderen straks met veel zelfvertrouwen op het podium staan. Maar dat niet alleen, de saamhorigheid in de klas wordt vergroot en het samen realiseren van een mooie eindvoorstelling op één van de podia van P3 en de Purmaryn is een onvergetelijke ervaring voor ieder kind.

Workshops

Begin juni worden er in P3 en de Theater Purmaryn nog een aantal verdiepende workshops gegeven door de NKT Theaterschool & Benny Vreden. Daar krijgt iedereen de laatste tips en tricks op het grote podium waar ze zelf daadwerkelijk gaan optreden. Dat is namelijk heel anders dan repeteren in je eigen klas of de NKT-studio’s.

P3 of de Purmaryn 

In de periode van 10 tot en met 19 juli sluiten de leerlingen van groep 8, samen met familie en klasgenoten, het jaar spetterend af met een fantastische eindmusical in P3 of Theater de Purmaryn!

Er werd druk gewerkt aan de choreografie.
Eén van de liedjes is 'Kijk maar uit het raam'.