Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Open tuinenweekend

BEEMSTER - Op zaterdag 10 en zondag 11 juni stellen negen enthousiaste tuineigenaren in de Beemster hun tuin open voor belangstellenden. Beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur.

De tuinen zijn zeer verschillend van grootte en hebben allen een eigen karakter: een vaste plantentuin, een bloemige bordertuin, vijvertuin, oude fruitbomentuin enz. In de nieuwbouw van Zuidoostbeemster en Middenbeemster zijn dit jaar ook tuinen te vinden. Er is voor iedereen dus wel iets bij om ideeën op te doen wat betreft bijvoorbeeld beplanting, aanleg vijver, verzorging gazon of bestrating.

De route van ongeveer 20 kilometer is goed te doen met de fiets. Je krijgt dan een goede indruk van de mooie Beemsterpolder, die tot het Werelderfgoed behoort. Met de auto is al dat moois ook te bewonderen. Kijk wel goed waar er geparkeerd kan worden.

De deelnemende tuinen zijn: 

Middenbeemster: Tine Pilger en Arnoud Sap, Hemsterhuisweg 2; Lida en Cor Roet, Nachtegaalstraat 14; Riet Tol, Middenweg 170; Paula en Gerrit Griffioen, Droogmakerij 7.

In Zuidoostbeemster: Elly en Herry Groot, Zuiderpad 3; Hilda van Kleij, Noorderpad 6; Frank en Manon, Noorderpad 5; Carolien van den Berg en Mart Hellingman, Rugslag 7; Anneke Schoones en Hans Nijland, Purmerenderweg 52.