Natalie Saaf: "We moeten juist ook nieuwe uitdagingen opzoeken en kijken waar we nog meer stappen kunnen zetten om de woningnood het hoofd te bieden."
Natalie Saaf: "We moeten juist ook nieuwe uitdagingen opzoeken en kijken waar we nog meer stappen kunnen zetten om de woningnood het hoofd te bieden." (Foto: Els Broers)

Beëdigde wethouder Natalie Saaf blijft zich hard maken voor betaalbare woningen

Algemeen

PURMEREND - Afgelopen donderdagavond is Natalie Saaf beëdigd als wethouder. Zij nam al enige tijd waar voor Thijs Kroese, die onlangs bekendmaakte niet terug te keren in het gemeentebestuur. De gemeenteraad heeft besloten om Saaf voor de duur van de huidige raadsperiode als wethouder te benoemen. Tijd voor een nadere kennismaking. 

De wethouder vindt het belangrijk om te blijven werken aan de ontwikkeling van betaalbare en diverse typen woningen voor alle doelgroepen in de gemeente. “Er zijn de afgelopen jaren al veel stappen in de goede richting gezet. Nu is niet de tijd om achterover te leunen en te denken: we zien wel wat er komt. We moeten juist ook nieuwe uitdagingen opzoeken en kijken waar we nog meer stappen kunnen zetten om de woningnood het hoofd te bieden. Daarnaast blijven we hard zoeken naar plekken waar we statushouders kunnen huisvesten. Dus naar manieren om ruimte te vinden voor iedereen. Die bal ligt nu bij mij.”

Wat voor wethouder wil je zijn?

“Van nature ben ik echt een doener, iemand die graag met de voeten in de klei staat tijdens het werk. Als bestuurder kijk ik naar de grote lijnen, naar de doelen die we samen willen behalen. Ik zie daarbij niet zo snel beren op de weg.” 

Wie ben je los van je werk?

“Ik ben een sociaal dier en een echte optimist. En ik ben standvastig. Het meest wispelturige aan mij is m’n haarkleur. Mijn man en ik hebben twee studerende kinderen en we hebben thuis een hond waar ik heel graag mee wandel, zeker met het weer dat we de afgelopen week hebben gehad. In mijn vrije tijd spreek ik het liefste af met vrienden om de hele middag te kletsen over van alles en nog wat. Bij ons in de buurt vind ik het belangrijk om gewoon een goede buur te zijn en een ander te helpen als dat nodig is. Je hoeft de deur niet bij elkaar plat te lopen, maar we groeten elkaar wel en als er een bak omver gaat op straat, zet ik die weer netjes terug.”