(Foto: aangeleverd)

Pubriso en Wardy smelten samen in Bridgeclub Purmerend

Algemeen

PURMEREND - Het is gelukt om de bridgeclubs Pubriso en BC Wardy samen te voegen tot Bridgeclub Purmerend. Beide van oudsher bekende verenigingen zijn sinds 1 januari van dit jaar officieel samengevoegd en gaan verder onder de nieuwe naam Bridgeclub Purmerend. De vereniging telt 65 leden. Wijkcentrum De Inval aan het Karekietpark is de thuishaven van de fusievereniging.  

Twee avonden in de week clubavonden en in de zomer is er zomeravondbridgen

Secretaris Ria ten Westenend is blij met de ontwikkelingen. “We hebben een enthousiast bestuur, er staan goede statuten en een gedegen huishoudelijk reglement op papier. Wij zijn ook aangesloten bij de Nederlandse Bridgebond. Hierdoor wordt de club scherp gehouden qua ontwikkelingen binnen de bridgewereld. Bovendien krijgen we vanuit de bond geweldige ondersteuning.”

Bridgeclub Purmerend organiseert voor de clubleden twee bridgeavonden in de week; op dinsdag- en donderdagavond. “De enthousiaste bridgers, die overdag nog werken en/of andere activiteiten hebben, vinden het fijn om juist ’s avonds in clubverband te bridgen. Op de club kunnen de bridgers kiezen of ze één of twee keer per week willen bridgen. De verenigings- en contributiebijdrage is daarop aangepast. We kunnen wel zeggen dat het een primeur is binnen Purmerend”, vervolgt Ten Westenend.

Kennismaken

Het competitieseizoen eindigt weliswaar op 15 juni maar vanaf 20 juni kan men ‘Zomeravondbridgen’. Deze avonden zijn gezellig en bieden een mooie gelegenheid voor alle bridgers van Purmerend en Beemster om vrijblijvend kennis te maken met de vereniging. Men hoeft niet persé lid te zijn van de club om mee te spelen. Alle bridgeparen van Purmerend en Beemster kunnen deelnemen tegen een kleine bijdrage voor de zaalhuur en een klein hapje tijdens de bridgen. De Inval heeft een gezellige bar voor een kopje thee, koffie of ander drankjes tegen clubvriendelijke prijzen. En de zeer ervaren wedstrijdleiders staan garant voor goed georganiseerde wedstrijdavond.

Heb je interesse om bij Bridgeclub Purmerend te komen bridgen? Neem dan contact op met het secretariaat van de vereniging. Het e-mailadres is bridgeclub.purmerend@gmail.com Je kan ook bellen met voorzitter Ineke van der Moolen. Haar telefoonnummer is 43 06 75. De clubavonden beginnen steevast om 19.30 uur.

Afbeelding