Kinderen kunnen samen met hun vader, tante, opa of oppas naar het OntdekLab komen.
Kinderen kunnen samen met hun vader, tante, opa of oppas naar het OntdekLab komen. (Foto: aangeleverd)

In voorjaarsvakantie veel te doen in Bibliotheek

Algemeen

PURMEREND - Voor kinderen die klaar zijn met buitenspelen is er in de voorjaarsvakantie bijna iedere dag wat te doen in de Bibliotheek Waterland. Niet alleen leuke boeken lenen maar ook samen film kijken, schrijf- of tekentalent ontdekken of van alles leren in het OntdekLAB in Volendam én Purmerend.

Luisteren en kijken naar De club van lelijke kinderen. Er wordt voorgelezen uit het boek De club van lelijke kinderen van Koos Meinderts over Paul die met zijn club in opstand komt tegen de president. Daarna draait de film met natuurlijk wat lekkers erbij. In de Bibliotheek Edam op 1 maart. Aanvang 19.00 - 20.30 uur. Voor kinderen vanaf 9 jaar. Toegang is vrij maar meld je wel even aan.

Op de woensdagmiddag kunnen kleintjes op de jeugdafdeling komen luisteren naar een leuk mooi verhaal. En daarna zelf mooie boekjes uitkiezen om mee naar huis te nemen. Voorlezen op woensdag 1 maart. In de Bibliotheek Edam om 15.30 - 16.00 uur. Voor kinderen van 3-6 jaar. Toegang is vrij.

OntdekLab

Kinderen kunnen samen met hun vader, tante, opa of oppas naar het OntdekLab komen om samen iets van LEGO te bouwen. Of samen een andere uitdaging aan te gaan door bijvoorbeeld een VR bril te zetten en zo in een achtbaan op de Efteling te stappen. Daag je (groot)ouder uit. In Bibliotheek Volendam op woensdag 1 maart en in Bibliotheek Purmerend op donderdag 2 maart. Aanvang 14.00 - 16.00 uur. Voor kinderen vanaf 6 jaar. Deelname is gratis maar meld je wel even aan.

Bij het KlooiLAB kunnen kinderen zelfstandig aan het werk gaan met iets wat ze al kennen of waar ze meer van willen leren door zelf op onderzoek te gaan. Bij het aanmelden kunnen uitvinders en knutselaars aangeven wat ze willen doen of ontdekken. KlooiLab! in de Bibliotheek Volendam op donderdag 2 maart. Aanvang 14.00 - 16.00 uur. Voor kinderen van 8 - 17 jaar. Deelname is gratis maar meld je wel even aan.

OntdekDAG

Op de OntdekDag bepalen avonturiers zelf wat ze gaan doen. Er liggen verschillende materialen klaar om te progammeren, 3D ontwerpen, fotograferen of te fröbelen met Makey Makey en Microbits. OntdekDag in de Bibliotheek Volendam op vrijdag 3 maart. Aanvang 14.00 - 16.00 uur. Voor kinderen van 7 - 17 jaar. Deelname is gratis maar meld je wel even aan.