Tafereel van Karst Schmidt.
Tafereel van Karst Schmidt. (Foto: aangeleverd)

Voorjaarsexpositie in Kerkhof-galerie

Cultuur

PURMEREND - Zondag 5 maart exposeren 24 kunstenaars hun werk bij Kerkhof-galerie en beeldentuin Overweersepolderdijk in Purmerend. De expositie, waarbij de exposanten aanwezig zijn is te bezoeken van 12.00 tot 16.30 uur in en om de kapel op de begraafplaats uit 1875.

24 Kunstenaars uit Purmerend en ver daarbuiten exposeren hun werk in een marktachtige setting met een maximale verkoopprijs van 175 euro per stuk. Er zijn schilderijen, tekeningen, glas-in-lood, tiffany, keramiek, epoxy, foto’s, keramiek, mixed media, beelden en sieraden. De exposanten zijn aanwezig en vertellen over hun passie. 

Twee exposanten, Irene Hartland en Tiny Höfte-Langedijk, hebben hun schilderijen aangeboden aan de stichting, zodat bij verkoop de hele opbrengst voor de Stichting Kerkhof Overweersepolderdijk is. Ook dit jaar werk van Kunst Werkt van Odion: glazen schalen met het thema Frida Kahlo en glas, kaarsen en houten engelen. Tegen betaling zijn er drankjes, zoals koffie, thee, warme chocolademelk en glühwein te krijgen. Zie ook kerkhofoverweersepolderdijk.nl. Vanzelfsprekend is de toegang gratis en zowel interessant en boeiend voor volwassenen als kinderen.

Portret van Gertjan Dubbeld.
Doorzichtig werk van Hans Schipper.