“Zolang het mij met mijn parkinson nog lukt om mijn werkstukjes te maken, blijf ik dit doen zolang ik kan.”
“Zolang het mij met mijn parkinson nog lukt om mijn werkstukjes te maken, blijf ik dit doen zolang ik kan.” (Foto: aangeleverd)

Atelier voor Twee: kunstlessen voor kwetsbare senioren en hun mantelzorger

PURMEREND - Atelier voor Twee is een fijne creatieve ochtend voor senioren die door dementie of een andere belemmering niet makkelijk zelf leuke dingen kunnen ondernemen. Speciaal voor deze senioren én hun mantelzorger staat er bij Cultuurhuis Wherelant elke woensdag- en zaterdagochtend een team van docenten en vrijwilligers klaar. Zo’n mantelzorger kan een partner zijn, maar ook bijvoorbeeld een kind, kleinkind of vriend(in).

Samen genieten van kunst maken

Het doel van Atelier voor Twee is samen genieten van creatief bezig zijn en van de gezelligheid met elkaar. Het is iets om samen te doen, binnen een vertrouwde omgeving met gelijkgestemde mensen.

Creatieve opdrachten

Op woensdag- en zaterdagochtend worden de meest uiteenlopende creatieve opdrachten uitgevoerd. Soms met een link naar vroeger, maar vaak ook over het hier en nu. Er worden verschillende technieken en materialen aangeboden, waarbij gefocust wordt op wat er nog wél kan. Leeftijd en ervaring spelen geen rol. 


Bij Atelier voor Twee werken de deelnemers onder begeleiding van ervaren docenten. Daarnaast zijn er enthousiaste vrijwilligers die zowel de deelnemers als de mantelzorgers assisteren bij het werk of om even gezellig mee te praten.

De deelnemers aan het Atelier voor Twee zijn zeer divers. Mensen met (beginnende) dementie, parkinson, alzheimer of mensen die moeten leven met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel zijn allemaal welkom. 

“Atelier voor Twee is voor mij dat je ook samen nog iets leuks kunt doen.”

Wil je ervaren of deze activiteit bij je past? Kom dan een keer kijken en vrijblijvend meedoen. Als jullie je thuis voelen bij Atelier voor Twee, neem dan contact op met Marleen Hallie. Als na de proefles beide partijen Atelier voor Twee passend vinden, dan kan een indicatie aangevraagd worden bij het WMO-loket van de gemeente Purmerend. Voor deelnemers met indicatie is de activiteit kosteloos; voor de mantelzorger zijn de kosten
€ 7,50 per keer voor koffie en materiaal

Praktische informatie

Atelier voor Twee' vindt het hele jaar door plaats, op de woensdag- en zaterdagochtend van 10.30 tot 12.30 uur (inloop vanaf 10 uur) bij Cultuurhuis Wherelant aan de van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Scan de qr-code op deze pagina voor een filmpje dat een inkijkje geeft in Atelier voor Twee.

Meer informatie of aanmelden voor een proefles: Marleen Hallie, m.hallie@wherelant.nl, 0299-434777.



Deelnemer: “Zolang het mij met mijn parkinson nog lukt om mijn werkstukjes te maken, blijf ik dit doen zolang ik kan.”

Samen uiteenlopende creatieve opdrachten uitvoeren.
Afbeelding
Scan de code voor een filmpje.
Afbeelding
Afbeelding