Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

En… actie!

Als leden van Rotaryclubs staan wij graag met onze kennis en kunde klaar om de gemeenschap te helpen. Dat doen we lokaal, maar ook nationaal en zelfs internationaal. Bij elke actie komt één van de zeven focusgebieden onder de aandacht, waaraan we doelen dichtbij en ver weg verbinden. Je kunt deze focusgebieden vinden op rotary.nl/onze_doelen.


De leden van club Monnickendam houden ervan de handen uit de mouwen te steken en zich vooral actiematig in te zetten voor goede doelen. Zo organiseert de club al jaren de Sterren Stralen actie in de decembermaand. Een actie met een immense kerstboom voor de inwoners, aan de Middendam in Monnickendam, waarvoor tijdens de drukke decembermaand allerlei acties plaatsvinden. Alles wordt tijdens die activiteiten in de strijd gegooid om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. En alle clubleden vormen een geoliede machine om de actie tot een succes te brengen, ieder vanuit zijn of haar eigen expertise. Die onderlinge samenwerking en de vriendschappen die daaruit ontstaan, zijn kenmerkend voor Rotary.

De opbrengst van de Sterren Stralen actie, plus de opbrengst van het Wintercafé dat deze maand georganiseerd werd in het kader van 100 jaar Rotary in Nederland, kwam ten goede aan het focusgebied Preventie & Behandeling van ziekten. Huis aan het Water, een centrum voor mensen met en na kanker, hun naasten en nabestaanden in Katwoude, kon rekenen op een flinke financiële injectie. Voor ditzelfde focusgebied sponsort de club onder de noemer ‘EBHO doe je zo!’ ook al jaren EBHO-lessen in groep 7 en 8 van de lagere scholen in Monnickendam, die worden gegeven door professionele EHBO’ers.


'Wij houden ervan de handen uit de mouwen te steken en ons vooral actiematig in te zetten voor goede doelen


Ook ad-hoc levert Rotaryclub Monnickendam graag een bijdrage aan doelen die op dat moment hulp nodig hebben. Voor de vluchtelingen uit Oekraïne zijn afgelopen jaar meerdere acties gehouden: van het aanschaffen van essentiële producten voor de opvang in Edam, tot het bakken van pepernoten tijdens de Sinterklaastijd met de Oekraïense kinderen in de opvang in Monnickendam. Deze acties passen mooi bij het focusgebied Vrede en Conflictbeheersing. Na de aardbeving in Turkije en Syrië heeft de club ook bijgedragen aan zogenaamde shelterboxen (zie: shelterbox.nl) die bijdragen aan de sociale en economische ontwikkeling na zo’n ramp, weer een ander focusgebied van Rotary.


Het is mooi om als kleine club in Waterland onderdeel te zijn van zo’n groot geheel van circa 1,2 miljoen gelijkgestemden en om samen in actie te komen voor een beter samenleving!


Rotaryclub Monnickendam