De meisjes kunnen zich volop uitleven op de talentendag.
De meisjes kunnen zich volop uitleven op de talentendag. (Foto: aangeleverd)

Turncentrum zoekt naar nieuw talent

REGIO - Turncentrum Waterland houdt op zondag 12 maart een talentendag voor meisjes geboren in 2015, 2016 en 2017. Deze is van 13.00 tot 14.15 uur in de turnzaal MFC de Boomgaard, Middenpad in in Zuidoostbeemster. Inloop is van 12.45 tot 13.00 uur.

Ruim vijf jaar geleden heeft Turncentrum Waterland de nieuwe turnzaal van MFSA de Beuk in Purmerend in gebruik genomen. Een prachtige trainingsaccommodatie waar zowel door de jongste talenten als meest geroutineerde turners en turnsters optimaal getraind kan worden!

Stichting Turncentrum Waterland is een samenwerkingsverband tussen de twee gymnastiekverenigingen Gymnet Purmerend en Hercules Beemster aangaande de hoogste turnniveau’s. De stichting faciliteert wedstrijdturnen voor meisjes/dames en jongens/heren op regionaal en landelijk niveau.

De samenwerking bundelt kwaliteit, knowhow en mankracht en biedt talenten uit Purmerend, Beemster en wijde omgeving optimale mogelijkheden om zich samen met andere talenten te ontplooien. Er hebben zich al 100 turners en turnsters aangesloten bij Turncentrum Waterland. Daarnaast zijn er meer dan 10 gekwalificeerde trainers, trainers in opleiding en assistent-trainers aan het turncentrum verbonden en wordt er professionele begeleiding op het gebied van voeding en fysiotherapie geboden. Landelijk gezien tellen de turners en turnsters van Turncentrum Waterland echt goed mee en worden er bij de Nederlandse Kampioenschappen jaarlijks vele medailles behaald! Ook dit seizoen verloopt voorspoedig, alle turnsters hebben zich geplaatst voor de landelijke halve finales!

Turncentrum Waterland is op zoek naar nieuw talent en organiseert op zondag 12 maart van 13.00 tot 14.15 uur een talentendag in de turnzaal van MFC de Boomgaard in Zuidoostbeemster voor meisjes uit 2015, 2016 en 2017. De meisjes kunnen zich volop uitleven op de turncircuits die we hebben klaargezet en ondertussen zal er gekeken worden naar kracht, lenigheid en bewegingsgevoel. Talentjes kunnen na de talentendag een proefperiode van 8 weken bij de selectie gaan trainen en op speelse wijze een begin maken met de basisbewegingen van het turnen.


Aanmelden voor de talentendag kan door een mail te sturen naar info@turncentrumwaterland.nl