Warner de Weerd met zijn boek.
Warner de Weerd met zijn boek. (Foto: aangeleverd)

Warner de Weerd debuteert met kinderboek

PURMEREND- Medewerker van het Schager Nieuwsblad Warner de Weerd heeft een eigen boek geschreven: De Beer van Belofte. Het boek, bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar, is te bestellen via www.beervanbelofte.nl en in de tankshops van Avia Schagerbrug en Avia Den Oever.

Avonturenboek

Het luxueus uitgevoerde werk, zowel qua kaft als qua illustraties, gaat over de ontdekkingstocht naar het eigen talent dat elk kind onderneemt. "Het idee is afkomstig van Josefina Schneider, de vrouw van Wim Vos de CEO die samen met zijn broer Wouter en vader Wim vakantieparkorganisatie EuroParcs heeft groot gemaakt”, vertelt de 44-jarige De Weerd. "Ik heb het concept verder uitgediept en nieuwe fantasiefiguren toegevoegd.”


Hoewel je het boek als fantasy annex een fabel kunt omschrijven zitten er meerdere diepen lagen in. "Lezers zullen Het Wilde Westen herkennen en de overgang van een omgeving waarin de natuur in balans is naar een door de mens geschapen landschap”, vertelt de Purmerender. 


"Ik hoop daarmee het onderwerp duurzaamheid tot de basis terug te brengen: is het een keuze tussen pure natuur en beschaving of is er ook een tussenweg?”

Dankbaar

Voor De Weerd is het zijn eerste eigen boek. "Ik heb wel voor directeuren boeken geschreven onder hun naam, maar nooit voor mezelf. Wel heb ik in mijn tienerjaren opstelprijzen gewonnen, waaronder een Gouden Pistool voor een thriller maar ik heb daar verder nooit wat mee gedaan. Noem het tijdgebrek, andere motivaties. Ik ben Josefina dan ook dankbaar dat zij mij hiertoe heeft weten te overreden.” Met een lach: ,,Dat heeft wel wat moeite gekost maar het resultaat mag er zijn.”

Lezersactie

Rodi Media houdt in samenwerking met Josefina Schneider, de uitgever van het boek De Beer van Belofte, een Lezersactie. Deze houdt in dat onder de mensen die het boek willen geven aan een kind voor wie het echt een steuntje in de rug is (denk aan ziekte of een ongeluk) De Beer van Belofte cadeau wordt gedaan. Stuur daartoe jouw motivatie naar josefinaschneider@mail.com.