Brenda's huiskamer is definitief verleden tijd.
Brenda's huiskamer is definitief verleden tijd. (Foto: aangeleverd)

Einde van Brenda's petit café

Vervolg van voorpagina

toe. Ze moet dan ook even nadenken over wat ze het meest gaat missen. "Het feit dat je iets hebt dat van jezelf is”, geeft ze aan. "Waarbij alles wat je doet ook voor jezelf is. Dat geeft een zekere mate van vrijheid. Mijn man Khaled vond het ook geweldig om hier te zijn, hij had nog allemaal plannen. Zijn beroemde griesmeelcake zal zeker ook gemist worden door de vaste klanten. Net als de geweldige muziekavonden. Die waren altijd een feestje. Ik denk ook omdat het voor mensen voelde alsof ze bij iemand thuis waren.”

Brenda stapte al in een nieuw avontuur in de thuiszorg

 En dan het knusse, gezellige terras... “Eigenlijk zal ik gewoon het hier zijn missen”, zegt Brenda uiteindelijk. “Ik heb hier zoveel mensen ontmoet. Ik was soms gewoon de moeder van de Koemarkt”, lacht ze. “Vreemde vogels kwamen hier langs. Maar ieder was op zijn gemak en welkom. Ik ben erg goed in mensen een hartelijk welkom geven.”

Voor de sluiting stapte Brenda al in een nieuw avontuur in de thuiszorg. En ook daar zal haar creatieve balletje zeker de juiste kant weer uitrollen, positief en open als ze is. Terwijl veel Koemarkt-bezoekers dan nog op zoek zijn naar hun nieuwe ‘huiskamer'.