'Rose' in het Filmhuis.
'Rose' in het Filmhuis. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Overzicht van de films die Filmhuis Purmerend draait in 't Stamhuis, Kerkstraat 11 (tegenover theater de Purmaryn).

Vrijdag 3 februari, dinsdagmiddag en -avond 7 februari Rose – Niels Arden Oplev, Denemarken, 2022, 106’.                        

In ‘Rose’ draait het om Inger. Ze woont al sinds haar adolescentie in een inrichting en heeft constant begeleiding nodig. Paniekaanvallen worden gedempt door medicatie, maar oncontroleerbare uitbarstingen en dwang- en waangedachten zijn aan de orde van de dag. Toch besluiten haar jongere zus Ellen en haar man Vagn om Inger met alle mogelijke consequenties van dien, mee te nemen op een busreis naar Parijs, de stad waar Inger in betere tijden als jonge vrouw woonde.

Hoewel sommige medereizigers aanvankelijk moeite hebben met de adremme en grof gebekte Inger, mondt de reis uit in een memorabele en hartverwarmende roadtrip. Regisseur Arden Oplev liet zich inspireren door een persoonlijk verhaal: de reis die zijn zus, die op jonge leeftijd gediagnostiseerd werd met schizofrenie, vijfentwintig jaar geleden naar Parijs maakte met zijn andere zus en haar man. Deze film over de reis van de twee zussen was een enorme hit in Denemarken.

De avondvoorstellingen beginnen om 20.00 uur, de middagvoorstelling om 13:30 uur. De toegangsprijs is € 7,50 (Voor vrienden € 6,00). Neem uw reserveringsbewijs mee, digitaal of op papier, de code die erop staat wordt gescand.

Reserveren kan op de website www.filmhuispurmerend.nl en daar vindt u ook informatie over de andere films die er gedraaid worden. Contact is mogelijk via info@filmhuispurmerend.nl.