Foto:Ching Yi en Ho Yin met Ching Yi’s zilveren medaille en certificaat van de behaalde prijs.
Foto:Ching Yi en Ho Yin met Ching Yi’s zilveren medaille en certificaat van de behaalde prijs. (Foto: aangeleverd)

Ching Yi Tang debuteert in de juniorenklasse

PURMEREND - Vorig jaar werd Ching Yi Tang van de vereniging Taekwondo Center Purmerend (TCP) Nederlands kampioene stijl in de cadettenklasse (12-14 jaar oud). Het wedstrijdonderdeel stijl is een typische jurysport, waarbij de deelnemers worden beoordeeld op dynamiek, vloeiendheid, krachtige uitvoering en technische perfectie van loopvormen, waarin de diverse taekwondo technieken moeten worden getoond. Ook trad Ching Yi toe tot het Nederlands team. In januari werd zij 15 en is zij overgegaan naar de juniorenklasse.

Een dergelijke overgang betekent presteren op een ander niveau. Ching Yi’s vuurdoop in de juniorenklasse was het gerenommeerde internationale stijltoernooi in Diest, België, op zondag 29 januari.?In de zeer zware individuele juniorenpoule (met veel deelneemsters) wist Ching Yi zich overtuigend in de finaleronde te plaatsen. In de finale viel ze echter net buiten de prijzen en werd vierde.


Naast de individuele deelname deed Ching Yi ook mee in de paren competitie. Een paar bestaat uit twee personen: een jongen en een meisje. Bij het uitvoeren van de loopvormen telt synchroon lopen als extra factor mee. Met dit paar behaalde Ching Yi zilver. Ching Yi heeft veel potentie. De prestatie, die zij afgelopen zondag in Diest neerzette, belooft wat voor de toekomst, als zij zich verder ontwikkelt in de juniorenklasse.


Ching Yi's broertje Ho Yin Tang (12) deed ook mee. Hoewel Ho Yin geen prijs behaalde, was dit toernooi voor hem de eerste keer om aan een dergelijk hoogstaand toernooi deel te nemen, hetgeen een waardevolle ervaring is en hopelijk een opstap naar een net zo succesvolle wedstrijdsportcarrière als zijn zus.

Meer informatie

Iedereen, die in taekwondo is geïnteresseerd, kan altijd een bezoekje brengen aan het Budo Center Waterland, Mercuriusweg 29. Voor meer informatie kan men ook bellen met Rob Onel: 06-31207530. Tevens heeft de vereniging een website: www.tcp-purmerend.nl.