Alzheimer Café Purmerend

PURMEREND - Bezoekers aan het Alzheimer Café Purmerend in wijkactiviteitencentrum De Zuidpool aan Driegang 1, kunnen woensdag 8 februari vanaf 19.30 uur meer te weten komen over Veiligheid en vrijheid bij dementie. De inloop begint om 19.00 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Woensdag 8 februari

Veel mensen worstelen met vragen en dilemma’s die gaan over veiligheid als je te maken krijgt met dementie. Vragen zoals ‘kan iemand met dementie nog veilig autorijden’ of ‘mag iemand met dementie gedwongen worden opgenomen in een zorginstelling als het thuis niet meer gaat’. Hoe zorg je met elkaar voor veiligheid, zonder degene met dementie zijn vrijheid te ontnemen? Wat kun je doen om het leven met dementie zo lang mogelijk voort te zetten zoals je dat gewend was?

Vragen stellen

In het Alzheimer Café van 8 februari komen deze ingewikkelde en ingrijpende dilemma’s ter sprake. Vragen en problemen van bezoekers kunnen onder leiding van een gespreksleider worden gedeeld. Ook vertelt Marion van Veen, adviseur Zorgregelgeving bij Omring, over de bedoeling en de uitwerking van de wet Zorg en Dwang in het dagelijks leven. Deze wet geldt voor iedereen met een diagnose ‘dementie’ die zorg krijgt, zowel in de thuissituatie als in een zorginstelling.


Het Alzheimer Café Purmerend is iedere 2e woensdag van de maand. Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live), informatieve lezingen en verrassende ontmoetingen. Het doel is om mensen met dementie en hun familie in de gelegenheid te stellen ervaringen te delen en vragen te stellen aan deskundigen en aan andere betrokkenen zodat dementie bespreekbaar wordt.


Meer informatie op www.alzheimer-nederland.nl/regios/zaanstreekwaterland of via de secretaris van de afdeling ZaanstreekWaterland: w.spijkers@alzheimervrijwilligers.nl


Het is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, partners, vrienden, hulpverleners, studenten en andere belangstellenden uit de gemeentes Purmerend, Edam-Volendam en Waterland. Een plek om lotgenoten te ontmoeten. Een bezoeker staat het vrij om een geliefde, een vriend, buurvrouw of familielid mee te nemen.