Samen lezen en voorlezen is sleutel tot leesplezier.
Samen lezen en voorlezen is sleutel tot leesplezier. (Foto: aangeleverd)

Vrijwilligerswerk vol lees- en taalplezier

Nieuws

PURMEREND - Bibliotheek Waterland is gestart met het werven van nieuwe vrijwilligers voor de VoorleesExpress in Purmerend: Volwassenen die het leuk vinden om kinderen tussen de 2 en 12 jaar de taal te laten ontdekken. Want goed kunnen lezen is de basis voor een kansrijke toekomst. 

Kai Kohnstamm, coördinator van De VoorleesExpress van de Bibliotheek Waterland: “Samen lezen en voorlezen zijn de sleutels voor leesplezier. Leesplezier zorgt er weer voor dat kinderen vaker zelf een boek pakken. En dat is wat we graag willen.”

De VoorleesExpress koppelt vrijwilligers aan een Nederlands of meertalig gezin met kinderen in de leeftijd van de basisschool waar het voorlezen en/of zelf lezen niet vanzelfsprekend is. Als vrijwilliger heb je 20 keer met eenzelfde gezin contact, bij hen thuis of in de Bibliotheek. Met boeken, spelletjes en lekker veel kletsen ga je samen aan de slag om de taalontwikkeling thuis een boost te geven. De bezoeken kunnen ingepland worden naar gelang de beschikbaarheid.  

Meer weten?

Ben je ouder dan 18 jaar en heb je een klein beetje tijd over? Dan maakt Ilonca Erhardt, coördinator van De VoorleesExpress, graag kennis met je. Dit kan vrijblijvend op dinsdag 6 juni van 16.00 tot 17.00 uur of op donderdag 8 juni van 18.00 tot 19.00 uur tijdens de informatiemomenten in Bibliotheek Purmerend. 

Aanmelden

Aanmelden kan via voorleesexpress@bibliotheekwaterland.nl. Kan je niet naar het informatiemoment komen maar wil je wel kennismaken? Stuur dan ook een mailtje voor een afspraak op een ander tijdstip.