In de woning aan de Kolfstraat zijn hennepplanten en drugs aangetroffen.
In de woning aan de Kolfstraat zijn hennepplanten en drugs aangetroffen. (Foto: ter illustratie)

Woning Kolfstraat gesloten na vondst hennepkwekerij en harddrugs

Nieuws

PURMEREND - Naar nu pas bekend is geworden heeft de politie op 21 maart 2023 in een woning aan de Kolfstraat in Purmerend een kweektent met daarin een hennepkwekerij aangetroffen. Op last van burgemeester Ellen van Selm is deze woning vanaf dinsdag 23 mei 2023 voor 3 maanden gesloten.

In de woning zijn drugs en verpakkingsmateriaal aangetroffen. Het ging om hennepplanten en harddrugs. De professionaliteit van de kwekerij en de aangetroffen drugs en goederen zorgen voor overlast en gevaar voor de buurt. 

Het is niet de eerste keer in Purmerend dat een hennepkwekerij wordt aangetroffen in een woning. Burgemeester Ellen van Selm: “Een hennepgeur, afgeplakte ramen en deuren van een pand, wateroverlast in de vorm van lekkage of condens op de ramen, of een ‘onbewoond’ huis waar op vreemde tijdstippen activiteiten plaatsvinden. Dit kunnen allemaal signalen zijn van een hennepkwekerij.”

Een hennepkwekerij kan voor groot gevaar zorgen in je buurt, zoals brandgevaar door oververhitting of kortsluiting. Daarnaast is er ook een risico op een ripdeal, waarbij een kwekerij wordt beroofd en dit zorgt voor een onveilige leefomgeving. Om deze gevaren aan te pakken, is het belangrijk om signalen van een hennepkwekerij te melden.’

Heeft u een vermoeden van een hennepkwekerij? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of bij de gemeente via vermoeden@purmerend.nl