Het bestuur van de Sportraad Purmerend.
Het bestuur van de Sportraad Purmerend. (Foto: aangeleverd)

Purmerend steeds fijnere stad om in te wonen, te werken en te recreëren

Op maandag 8 mei hadden wij als Sportraad onze Algemene Ledenvergadering. Tijdens de vergadering hebben we stilgestaan bij een aantal belangrijke zaken. 

Het afgelopen jaar zagen wij zowel bij de gemeente, Spurd en de sportverenigingen goede resultaten. Naast resultaten op sportief gebied ook op het gebied van verbetering accommodaties en verduurzamen. Het lokaal Sportakkoord I is nagenoeg uitgevoerd. 


Bij de ontwikkeling in De Koog hebben wij namens de betrokken verenigingen het convenant getekend om tot de vorming van de e(sports)Tech Campus te komen.


Dat goede sportfaciliteiten belangrijk zijn blijkt ook uit het ‘eren en waarderen’.

Immers door goede accommodaties gaan de mensen eerder sporten, de talenten ontwikkelingen zich vervolgens verder. Wij zijn blij dat de gemeente de lokale sporttalenten als iconen ziet die de breedtesport, als voorbeeld, kunnen stimuleren. Want bewegen is uiteindelijk het belangrijkste medicijn ter voorkoming van ziektes en zorgt voor sociale cohesie. Het fundament dat past bij de ambitie ‘Purmerend Sportstad’ wordt hiermee wel gelegd.


Vooruitkijkend zijn we actief betrokken bij de plannen rond de nieuwe sporthal De Karekiet waarbij wij ook hier streven naar een volwaardige sportaccommodatie, goede horeca en plaats voor denksportverenigingen. Evenals voorgaande projecten zijn wij van mening dat niet de hoogte van de stichtingskosten uitgangspunt moet zijn maar een dekkende exploitatie. Zowel de gemeente als de Sportraad ambiëren dat het sportcomplex zoveel mogelijk meerwaarde oplevert voor het gebied. Ook de voorbereidingen voor het lokale Sportakkoord II zijn in volle gang om daarna te kunnen uitvoeren. Ook zal onze focus de komende periode onder andere komen te liggen op het sporten met een beperking en de zorg voor toegankelijkheid bij sportaccommodaties voor mensen met een fysieke beperking.


Als Sportraad willen wij iedereen danken, die met hart voor de sport, hun bijdrage hebben geleverd om Purmerend ook op sportief gebied verder te ontwikkelen.


Bewegen binnen de sport

Sportraad Purmerend

www.sportraadpurmerend.nl