Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Vrouwenhart beleeft succesvolle dagen

REGIO - Een wandeling voor het Vrouwenhart door historisch Monnickendam, georganiseerd door Inner Wheel Purmerend, werd een groot succes. Wandelend werd een bedrag van 900 euro bijeen gebracht voor de stichting Hart voor Vrouwen. De weergoden deden hun best want het was prachtig weer voor een wandeling of op één van de terrassen neer te strijken.

Na vertrek bij het startpunt bij de Bierderij Waterland kon men de ontvangen route volgen en al vrij snel genieten van een kop koffie bij één van de IW leden die in Monnickendam woont. Daar even genieten van koffie met koekje van Kees Gutter om weer verder te wandelen. Op de route halverwege werden appels en mandarijnen van Peter Smit uit de Beemster uitgedeeld, een gezonde stop. Onderwijl kijkend naar de vele gevelstenen die Monnickendam rijk is of een praatje met andere wandelaars kwam men langs IJssalon Dolce & Gelati waar de kinderen die meeliepen een ijsje kregen. 

De puzzeltocht waar kinderen aan mee konden doen werd gewonnen door Liv Schaap uit de Beemster, zij heeft inmiddels haar prijs ontvangen. IW Purmerend kreeg veel enthousiaste reacties over de wandeling en het resultaat, een wandeling met Moederdag voor het Vrouwenhart bleek goed gekozen te zijn. Na Moederdag kwam Hemelvaartsdag en was er zoals gewoonlijk een Open Dag in de Beemster. Na een stop van 2 jaar door Corona kon deze dag dit jaar gelukkig weer doorgaan. Daar wandelden en fietsten veel enthousiaste mensen om bij huizen, boerderijen en bedrijven een kijkje achter de schermen te nemen.

Bij Ria Rijser, lid van IW Purmerend kon men haar tuin en atelier bewonderen. Omdat men inmiddels al weet dat daar koffie en taart verkocht wordt voor een goed doel werd van deze koffiestop goed gebruik gemaakt. Verschillende IW leden waren aan het bakken geslagen om ervoor te zorgen dat over de gehele dag een stuk taart bij de koffie verkocht kon worden en dat is goed gelukt. De Open Beemster dag met opbrengst 600 euro van verkoop koffie en taart mag dan ook een succes genoemd worden.

Met veel plezier hebben de leden van Inner Wheel Purmerend aan deze twee dagen meegewerkt en konden zij een mooie cheque overhandigen aan de stichting 'Hart voor Vrouwen'. Deze stichting is in 2014 opgericht door hoogleraar cardioloog Angela Maas om onderzoek te kunnen doen naar hartfalen bij vrouwen. Ook bewustwording bij vrouwen, dat hartfalen anders is dan bij mannen, is heel belangrijk en daar wil Inner Wheel Nederland aandacht voor vragen.

Afbeelding